De misundelige danskere

Danmark er verdens mest lige samfund målt på disponibel indkomst. Og det vil ikke ændre sig, selv om politikerne valgte at fjerne topskatten for de højeste indtægter. Først når såvel topskatten som mellemskatten fjernes, vil Danmark blive overhalet i lighed. Og kun af Sverige. Det fremgår af en analyse, som den liberale tænketank Cepos har lavet ud fra den internationale økonomiske samarbejdsorganisation OECD’s opgørelse af de enkelte landes såkaldte gini-koefficient, en målestok for ligheden i et samfund målt på fordelingen af den disponible indkomst….

……Reducerede man den øverste marginalskat fra de nuværende 63 pct. til 49 pct., ved at fjerne topskatten, ville Danmark stadig være det mest lige samfund i OECD. Fjerner man samtidig mellemskatten, således at den maksimale skatteprocent bliver 44, vil Sverige lige akkurat overhale Danmark.

Danskerne er grønne af misundelse over naboen.

De vil ikke hjælpe de svageste. De vil heller ikke bare være EU’s mest indtægtsudlignede folkefærd. De er vil slet og ret have fat i naboens indtægter. Det danske omfordelingscirkus har forladt jordens gravitation, og er gået i omløb. Kun de mest åndsforladte rumkadetter kan stadig se meningen. Ingen af vores patetiske politikere tør gøre noget pga dumhed, dovenskab og misundelse hos for mange danskere.

https://www.jp.dk/erhverv/artikel:aid=3782324/

https://www.cepos.dk

4 Replies to “De misundelige danskere”

 1. Jeg har aldrig forstået den jakt efter lighed…

  Det med at alle skal have lige meget på bundlinjen er jo rent downhill..
  Når man ser sutterne sidde på bænken og holde deres daglige brændert ved lige på min regning, kan jeg ikke lade være med at knibe en tåre.

  Der kan jo ikke være lighed når “kenned” vælger at bruge sit liv med at hælde øl i halsen nede på bænken. Eller “Betina” har været 6 år om at få en studenterhue.

  Sådan er det jo, og det bliver kun værre så længe at størstedelen af vælgerne er på overførselsindkomst..

 2. Jeg har opgivet Danmark forlængst. Jeg har forsøgt at starte 3 firmaer op, men man er jo rent til grin. Den ene myndighed spænder ben for den anden.
  Nu har jeg så fået min førtidspension og sidder og griner ad jer allesammen på en skøn badestrand i Brasilien, hvor jeg har bosat mig.
  Her er ingen boligkø og sommer hele året rundt. Smukke kvinder, billig mad og drikke.

Lukket for kommentarer.