Det kan ikke betale sig at læse videre.

De seneste tal fra OECD fra september i år, der viser, at det næsten ikke kan betale sig at tage en videregående uddannelse i Danmark. Unge der tager en videregående uddannelse må nøjes med gennemsnitligt fire procent mere i livsindtægt. Af de ti lande, som OECD har udvalgt, ligger Danmark faktisk allernederst. Skatten tager næsten hele gevinsten. Vi skal konkurrere på viden siger politikerne, men det kommer til at klinge noget hult, når man ikke belønnes for at tilegne sig viden i Danmark.

De unge og driftiges belønning bliver taget fra dem i skat, og skatten bliver givet videre til deres forældre – så de kan rende rundt på efterløn og spille golf..

One Reply to “Det kan ikke betale sig at læse videre.”

  1. Der er jo andre årsager til, at man studerer, end at man regner med at få meget i løn.

    Da jeg valgte at blive ingeniør, var det naturligvis rart at vide, at jeg kunne forvente en rimelig god løn, men det var bestemt ikke den drivende kraft i mit valg af studium. At ønske at studere handler i væsentlig grad om, at man har en interesse, som man ønsker at forfølge.

    Jeg synes ikke, at man kan sætte lighedsten mellem ønsket om viden og forventningen om penge.

Lukket for kommentarer.