1.9 million danskere

Så nærmer vi os 2 millioner danskere der lever af andres arbejde. Hovedparten er i den arbejdsduelige alder.

Se graferne og læs tallene.. hvis du tør..Velfærdsstaten kan ikke fortsætte, som den er. Alene af den simple grund at en gennemsnitsperson får mere udbetalt i ydelser og tjenester gennem livet, end han eller hun betaler ind i skat. Når der alligevel er overskud i statskassen lige nu, skyldes det historiens tilfældigheder. Især den, at folk på over 70 år for tiden udgør en unormalt lille procentdel af befolkningen. Det er i den alder, de fleste af os for alvor får brug for det offentlige.

https://www.berlingske.dk/grid/indland/artikel:aid=717404

4 Replies to “1.9 million danskere”

  1. Du har ganske vidst ret i, at skattetrykket i Danmark er for højt og at velfærdsstaten kan få svært ved at overleve i fremtide. Men din retorik er plat og usmagelig. At sidestille danskere på offentlig forsørgelse med mider og snyltedyr er efter min mening så skinger retorik, at det skader sagen.

    Det er jo ikke fordi de mennesker, som er på offentlig forsørgelse, er onde snyltere. Det er den måde vi har indrettet samfundet på, som i vid udstrækning gør det muligt at leve af andres arbejde.

  2. Jeg håber da ikke jeg skader sagen ved at vise andre livsformer der lever af andre. Det er givetvis ulækkert, men politikernes modvilje mod at give den medicin der dur – berettiger at der skrues op for virkemidlerne. Vi skal have folk til at forholde sig til denne samfundstype, og det skal være nu. Måske har du ret.. Ingen billeder fra biologibogen.. Er det bedre nu ?

  3. Bedre ja. Du ved sådan noget med billeder af dyr ligger lige til højrebenet for folk, som har lyst til at sammenligne med nazister og andre laveresående livsformer;-)

  4. Jeg bliver sku så ophidset, at jeg nogengange går over stregen 🙂 men at sammenligne mig med en nazist kræver da vist en meget aktiv fantasi – hvis man ellers læser hvad jeg skriver.

Lukket for kommentarer.