DR licens på din computer

Regeringen lægger op til en ændring af licensbetalingen. Fremover skal alle husstande betale en såkaldt medielicens. Dermed kommer også de, der kun ser tv og hører radio via computeren til at betale for programmerne. Forslaget er ifølge DR-Nyheders oplysning et af hovedbrikkerne i det medieudspil, som kulturminister Brian Mikkelsen ventes at fremlægge i morgen.

Propaganda ministeriets øverste kommissær, Kenneth Plummer, for snart statens velsignelse til at sende sit mediepoliti ud til at alle de asociale nassere der ser TV på deres computer. Nu skal statens mediemastodont til at malke penge fra folks computer. Føj for en gang gammelsocialistisk kontrol af massernes medieforbrug.

https://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2006/05/08/181317.htm

DR’s generaldirektør Kenneth Plummer har ikke meget til overs for de visioner, tænketanken Cepos har fremlagt på MediaWatch.Cepos forestiller sig et DR med kun en tv-kanal og få radiokanaler. De skal primært beskæftige sig med nyheder, kultur, undervisning og oplysning, mens underholdning skal være forbeholdt de kommercielle kanaler. Kenneth Plummer siger i følge Jyllands-Posten, at Cepos mangler indsigt i og forståelse for det globale mediemarked samt det danske mediebehov.

Han mener desuden, at danskernes medie- og kulturforbrug er for vigtigt til at blive sluppet løs til de frie markedskræfter.

Kulturminister Brian Mikkelsen (K) offentliggør snarest sit medieudspil til videre forhandlinger i Folketinget.Et omdrejningspunkt ventes at blive, hvordan fremtidens DR skal finansieres.

https://mediawatch.dk/article/?aid=186027

Kenneth Plummer er en betonsocialist og mediefascist, der tror at han skal bestemme hvilke programmer danskerne skal se. Send ham til Sibiriens lokalTV sammen med hams totalitære ideer. Vi er alle frie mennesker og vi har ret til selv at bestemme hvilke TV kanaler vi vil abbonnere på.

7 Replies to “DR licens på din computer”

 1. DR kan bare kode deres signal og kun lade deres licensbetalere se kanalen. Så er det problem løst.

 2. 99,9% af befolkningen ser DR1, hører P1-4 og mange bruger deres webportal.

  Derfor er det tåbeligt at DR har Deres egen licensafdeling hvor de på en vanvittig dyr, kaotisk og bureakratisk måde opkræver licens.

  Betal det over skattebilletten og undgå alt bureaukratiet.

  Og hvad ligner det at opkræve fuld licens til dem der ikke kan se DR2, Charly, Zulu og hvad programmerne nu ellers hedder!

 3. Hvorfor skal folk tvinges til at betale til DR ? Det svarer jo til at det skulle være lovpligtigt at melde sig ind i Gyldendals bogklub. Hvis de vil have betaling for deres ydelser fra dem der bruger dem, så må de jo kode signalet ligesom CanalDigital. Hvorfor skal DR have ret til at tage betaling bare fordi man har et TV eller en computer ? Hvorfor må jeg ikke selv vælge hvilke TV kanaler jeg ser ?

 4. Jeg kan godt se din pointe, og er tildels også enig med dig.

  Men det er jo meget få der ikke på en eller anden måde benytter DR’s service, så jeg kom bare med en pragmatisk løsning på licens-cirkuset.

 5. Og nu når vi er igang, hvorfor så ikke tvinge alle i HT området til at betale for et månedskort for på den måde at komme snydere til livs.
  Hvorfor stoppe her – lad os i samme åndedrag kræve fartsbøder for alle der har en bil – de _har_ jo muligheden for at køre for stærkt.
  Ja listen er lang – men signalet er klart. Drop licensen…

 6. Det er satme for latterligt, at jeg skal betale licens, når jeg ikke engang har et fjernsyn. Hvorfor skal jeg betale 2150 kr. hvert halve år for en service jeg ikke bruger. Hvis DR ikke ønsker, at folk kan høre radio via computeren, hvorfor ligger de det så ud til offentligheden på deres hjemmeside. Jeg vil nægte, at betale den licens. Det er simpelthen for latterligt! De politikere der har stemt for dette latterlige forslag burde alle have en kølhaling.

 7. DR over skatten støttes typisk af dem, der betaler licens fordi de ikke tør andet. Disse mennesker er så misundelige over, at nogen tør gå imod strømmen. Dette gælder ikke blot penge. Det gælder ytringsfrihed. Frihed til information, ubeskåret. Og frihed til at vælge DDR fra. Denne latterlige forvoksede og selvhøjtidelige fabrik for haveudsendelser og opblæste journalister.

Lukket for kommentarer.