Palæstinensere bruger millioner på våben

DEBKAfiles eksklusive kilder rapporterer, at under langvarige, frugtesløse forhandlinger med Hamas’ premierminister Ismail Haniya udstedte formanden for Det palæstinensiske Selvstyre Abu Mazen i weekenden hemmelige direktiver for mobilisering af nye medlemmer til sin private hær og frigivelsen af kontanter fra “Arafat-Fonden” til betaling af deres lønninger. Fatah og Hamas organiserer deres styrker til det bevæbnede opgør, der er bygget op mellem dem over topposter i den palæstinensiske regering.

Abu Mazen kontrollerer Arafat Fonden, hvis kapital er anslået at være billioner – absolut nok til at dække den offentlige sektors lønningsliste og lette humanitær nød i de palæstinensiske territorier. I stedet frigav Fatah 25.000 USD til hver af de 15 eller 16 terroristgrupper under dets protektion, og følger derved i afdøde Arafats fodspor, som brugte disse hemmelige spareskillinger til at finansiere sin krigskampagne mod Israel. Det samlede betalte beløb fra Abbas til disse grupper beløber sig til omkring 9 mill. USD.

Tilsvarende fordelte Hamas en stor fødevarepakke til hvert medlem af dets bevæbnede Ezz e-Din al-Qassam styrke, som kunne holde dem og deres familier forsynet i to uger, plus et beløb på 250 NIS (omkring 55 USD). Hamas-ledere truer nu med, at hvis de bliver væltet eller sultet fra magten af den internationale finansboykot, vil de i første omgang starte en “super-intifada” mod Israel og i næste fase ud over hele Mellemøsten, hvilket indebærer dets evne til at mobilisere broderlige fløje af det Muslimske Broderskab.

DEBKAfiles kilder i Mellemøsten rapporter, at i Damaskus har en delegation af EU-embedsmænd i de seneste to uger prøvet at overtale Hamas’ seniorledere, Khaled Meshaal, Mussa Abu Marzouk og Mohammed Nazal, til at acceptere en formular til optøning af bidrag til palæstinenserne. Denne formular er baseret på et 2002 saudiarabisk fredsforslag, som lovede Israel normale relationer med de arabiske stater, hvis de trak sig tilbage til grænserne før krigen i 1967 og accepterede, at de palæstinensiske flygtninge fra 1948 havde ret til at vende tilbage. Hidtil uden fremskridt!

Bevæbnede tiggere ! Ikke godt !

https://www.debka.com/