Kleptomani og megalomani

Enhedslisten kræver mindsteindtægt for alle. Ingen skal leve for mindre end 13.000 kroner om måneden, mener Enhedslisten, der vil have både overførselsindkomster og mindsteløn sat op.

Lige siden Frank Ã…en for første gang stjal af sin mors kagedåse, og på den måde oplevede sin første kleptomaniske følelse af vellyst, har han udviklet sig fra kleptoman til megaloman.

Megalomani: Storhedsvanvid, hvor man har vrangforestillinger om at man er mere betydningsfuld og har større evner, end man i virkeligheden har. Er meget almindeligt hvis man har en alvorlig mani. Megalomani kan også være et symptom på skizofreni.

Alle fra enhedslisten burde lave en fælles fond og kaste alle deres penge i den, derefter kunne de begynde af dele ud af den til alle andre. (Det ville utvilvsomt dreje sig om ret få midler). Det ville virke mere hæderligt end det de prøver på i virkeligheden – nemlig at stjæle fra hårdtarbejdende mennesker og give til deres vælgere. Tabere, tyveknægte, nitter, kommunister, hashvrag og småbørnpædagoer. (Ref “Olsenbanden”)

https://www.berlingske.dk/indland/artikel:aid=738554/

8 Replies to “Kleptomani og megalomani”

 1. Måske man burde sørge for grundlæggende økonomikursus til de folketingsvalgte??

  Minder mig om tegneseriehistorien med Anders And, hvor alle Joakims penge ryger op i en tornado og bliver fordelt til alle. Resultat: Ingen arbejder, undtagen Joakim, der følgeligt tjener sine egne penge om igen.

  Galoperende inflation er resultatet af lovbefalede høje mindsteindkomster, og intet andet..

  Hvor sørgeligt, at ELs medlemmer ikke en gang gider at FORSØGE at sætte sig ind en den økonomi, de så gerne vil destruere og lege hælere med..

 2. Havde den som barn, men kan ikke huske hvad den hed. Men det var i album-format, så den burde være til at spore og opdrive igen..

 3. I “Skillinger fra skyerne” (“A Financial Fable”) fra 1951 bliver alle Onkel Joakims penge hvirvlet op i luften af en tornado og spredt ud til mange mennesker med den følge, at ingen gider lave noget. Undtagen Onkel Joakim og ungerne, der fra Onkel Joakims gård sælger mad til så høje priser, at han til sidst får alle sine kære penge tilbage igen. Aldrig er begrebet “inflation” forklaret bedre og mere forståeligt! Historien kan læses i Bedste Historier Om Anders And nr. 5.

  https://home6.inet.tele.dk/sr/barks/livshistorie/livshistorie.htm
  https://www.freecannon.com/McDuckCapitalism.htm

 4. Det lykkedes, jeg fandt en kopi 🙂 Jeg har meget lyst til at poste hele historien i scannet format, men jeg ved ikke rigtigt om jeg tør.. Copyright osv..

 5. Bjarne.. Ja jeg skal love for at socialismen historisk set har leveret masser af velstand og frihed.. Det kan selv et barn se..

Lukket for kommentarer.