Planøkonomi

Lejere i København og Frederiksberg bor så billigt til leje på grund af kunstige lofter for huslejestigninger, at de boltrer sig på over en tredjedel mere plads end boligejere, skriver Børsen.

https://www.berlingske.dk/kobenhavn/artikel:aid=741302/

Situation 1: Arbejd hård, spar sammen, tag en risiko og køb din egen bolig. Resultat: Du bliver brandbeskattet af de sammen penge (ejendomsskat) resten af livet. (ja og så skal du sikkert høre masser af jantelovs midsundelse, hvis du opnår noget friværdi på markedet) Hvis du ikke kan betale, så må du flytte igen.

Situation 2: Vær heldig (eller korrupt) og få en billig lejelejlighed. Resultat: Du skal ikke betale ejendomsskat, og du bliver beskyttet af planøkonomiske love, der sikrer at dine boligomkostninger ligger langt under markedsprisen (lejeloven). Hvis du ikke kan betale, så får du bare noget mere støtte fra de andre skatteydere (boligsikring).

Ifølge kultur- og fritidsborgmester, Martin Geertsen, fra Venstre vil kommunen sælge de kommunale grunde, som er reserveret til de billige boliger, under markedsprisen, og dermed går skatteyderne glip af et salgsprovenue, som kunne være kommet dem til gavn.

https://www.berlingske.dk/kobenhavn/artikel:aid=741232/

Nu vil Købenshavns Castroline (Ritt) så oveni, bestjæle skatteyderne endnu engang. De skal også til lommerne når kommunen vil bygge boliger under markedspris. Jeg spørger så: Når Castroline tror hun som den første i verdenshistorien, kan sætte markedsmekanismerne ud af kraft – hvem er det så der skal bo i disse boliger til favørpris ?

Det skulle vel aldrig være hendes egne vælgere ? Nasserøvenes hylekor.

2 Replies to “Planøkonomi”

  1. Det er ikke noget nyt ! Danmark er et land hvor 2/3 af befolking er en underskudforretning, og 1/3 dækker underskuddet. Hvad havde du regnet med ? Det kaldes omfordeling af værdierne og er hele socialdemokratiets grundlag.

  2. “»Ifølge styrelsesvedtægterne skal vi sælge til markedspris – alt andet er ulovligt,« siger Anne Wang, der ikke mener, at der kan blive tale om at lade grundene prisvurdere af en uafhængig instans.

    »Det ville være en fuldstændig unødvendig bureaukratisering af den måde, som tingene almindeligvis foregår på i kommunen og blot koste ekstra penge. I stedet vil vi gøre, som vi plejer, nemlig sætte grundene i udbud og sælge dem til højestbydende,« siger hun. ”

    Det normale vil dels være en vurdering og så udbud.

    De høje priser på boliger skyldes primært grundværdierne – men vil Bjerregaard så udnytte pladsen ved at bygge højt ?

Lukket for kommentarer.