Ã…Ã…rrrhh nej.. endnu en baby..

Når en nyfødt kommer til verden i dag, er det en glædeligbegivenhed for familien Danmark. Men for de offentlige finanser – ogfor kommende generationer – er det en dyr begivenhed.

… Den lille nyfødte vil nemlig gennem et livsforløb modtage overførselsindkomster og servicetilbud fra velfærdsstaten, der tilsammen koster mere end de skatteindtægter, vedkommende betaler gennem sit liv. En nyfødt efterlader en skattegæld på trekvart million kroner til sine børn. En skattegæld som endda vil vokse i takt med, at vi lever længere og skal have folkepension mv. i flere år.

… Pointen er, at velfærdstilbuddene i dag er blevet så omfattende og den tid vi er på arbejdsmarkedet er blevet så beskeden, at velfærdsstaten ikke er holdbar. Godt nok er en pæn andel af danskerne i beskæftigelse sammenlignet med andre lande, men det opvejes af, at vi har den 4. korteste arbejdsuge i OECD. Og af at de 60-64-åriges deltagelse på arbejdsmarkedet halter efter en række lande som Sverige, Norge og Island.

Lorte politikere.. Se så at komme igang..

https://www.berlingske.dk/grid/kronikker:aid=742456
via filtrat

One Reply to “Ã…Ã…rrrhh nej.. endnu en baby..”

Lukket for kommentarer.