Strudsehatte til alle

I fremtidens Danmark skal en stadig mindre arbejdsstyrke forsørge næsten dobbelt så mange ældre som i dag, viser nye tal.

Antal ældre på 65 år eller derover:

2006: 823.027
2015: 1.052.273
2030: 1.356.462
2050: 1.435.544

Samtidig vil folketallet i den erhvervsaktive aldersgruppe (25-64 år) falde med 14 procent fra 2,98 mio. til 2,57 mio.

Ok venstrefløj.. Kan vi få nogle bud på en løsning ?

Skal vi fortsætte med at spise næste generation ?

https://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=456115
Kilde: Danmarks Statistik

7 Replies to “Strudsehatte til alle”

 1. Ja den første løsning er at opfordre jer skattenægtere til at læse hele artiklen også den sidste del, der handler om fremskrivningen af befolkningen.

  For det andet kunne Du måske overveje om hvorvidt folk, der er mere end 2 år om at vælge den definitivt rigtige uddannelse fjumrer.
  F.eks. er det at fjumre at have et job i en forretning, på et kontor, at være pædagpg medhjælper, ansat på et plejehjem, osv.osv.
  For det 3 kunne Du jo overveje nogle stategier for at sluse folk ind på arbejdsmarkedcet og fastholde andre.
  Det er jo trods alt 900.000 der af en eller anden grund ikke er plads til på arbejdsmarkedet.

  Skal det besværliggøres at tage en uddannelse hvis man engang har valgt f.eks. en håndværksmæssig eller anden retning.

  PS hvad er der galt med mange ældre.
  De bliver fremtidens rige med store arbejdsmarlkeds og kapitalpensioner. De bliver netto skatteydere.
  De som lever længere, altså ikke de kortuddannede, har et længere liv som raske uden særlige omsorgsbehov altså ikke flere pasningsudgifter.

  PS skattenægtere på højrefløjens snævertsynede arena, har I bemærket at udgifterne til arbejdsskadede og nedslidte er væsentligt større end efterlønsudgifterne.
  Og jeres venner på højrefløjen lader bare stå til med forringelser af arbejdsmiljøområdet og en minimalistisk indsats på forebyggelsesområdet.
  Så hvis I er så bekymrede så kom igang med forebyggelses arbejdet – det er der masser af pene i.

  PSPS Har I bemærket at A.P. Møller, Shell og Texaco har undladt at betale 5 mia. kr. i skat.
  Har I bemærket at Coca Cola og andre multinationale ikke betaler skat, hvilket unddrager statskassen for mellem 9-14 mia kr. årligt.

  Hvad er problemet ?

 2. 1. “jer skattenægtere”.. nu kender vi ikke hinanden, men jeg tør godt antage at jeg betaler en del mere i skat end du gør, så jeg har KØBT OG BETALT retten til være utilfreds.

  2. 900.000 holder fri, og flere kommer til. Et spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Planøkonomien skaber ubalance udbuddet, efterspørgslen er til stede.

  3. Som jeg allerede har skrevet flere gange, så er jeg fuldstændig ligeglad med hvornår folk går på pension – såfremt de selv sparer op. Men det er altså ikke mit problem at efterlønnerne hellere vil spille golf på skatteydernes (og deres børns) regning end at arbejde med mindre stausbetonet arbejde end de er vant til. Man er IKKE færdig, bare fordi man fylder 62.

  4. Det er dejlig politisk ufarligt at bare sige “de multinationale” skal betale. Det koster ingen stemmer. Helt gratis argument. Problemet er bare at globaliseringen ER en kendsgerning, og det totalitære samfund der evt. kunne tvinge dem til at aflevere dele af deres udbytte i din kagedåse – ville være et mareridt at bo i. Det er prøvet mange gang i historien, og er altid endt med en diktaturstat. Bla fordi frihedselskere, som mig, ALDRIG vil finde os i at få krænket vores personlige frihed på den måde. Du vil sikkert aldrig kunne forstå at nogle mennesker prioriterer frihed over tryghed, men det gør vi altså – og vi vil beskytte vores frihed med alle de midler vi har.

 3. Angående skattebetaling, så er det nok en gættekonkurrence værd hvem af os der hidtil har betalt mest i skat. Men jeg skal understrge at jeg altid har gjort det med et smil – og uden alverdens fradrag.

  Men kunne du forsøge at forholde dig til det jeg skriver om fastholdelse på arbejdsmarkedet, bekæmpelse af nedslidning og arbejdsskader. Og så forhold dig dog til de 900.000 potentielle arbejdstagere der er udenfor af den ene eller anden grund.Jeg synes jo at både arbejdsgivere og myndigheder har en pligt til at sikre at de kan blive på arbejdsmarkedet eller at de kan indsluses på det.

  Ja men folk bør da i princippet arbejde sålænge de kan. Og det kan vel ikke være meningen at de lavestlønnede, mest nedslidte skal arbejde til de dør, medens de med gode jobs, store lønninger, skattebegunstigede pensionsopsparinger skal kunne vælge pensionstidspunktet.
  Det mener jeg er en asocial opfattelse som er kndetegnende for skattenægtere.

  Og Selvfølgelig vil multinationale koncerner betale skat, hvis alternativet er at de ikke kan sælge deres varer. F.eks. skal her nævnes Japan som opkræver et beløb af de multinationale selskaber set ifht. deres omsætning.
  PS du kan stadig købe Coca Cola og andre multiunationale selskabers varer i Japan – de betaler skatten.
  Og hvorfor skal A.P. Møller ikke betale skat til samfundet. Hvorfor skal vores fælles olie foræres væk til en spotpris langt under Norsk, Engelsk og Hollandsk niveau.

 4. det plejer efter min erfaring at være dem der får mest ud af en deal, der er gladest for den 🙂 derfor konkluderer jeg at jeg betaler mere i skat end dig.

  min nabo, som er på efterløn, bruger hele dagen på golfbanen og er i fin form. iøvrigt er han millionær på egenpension og friværd, hvorfor skal han have efterløn ? De nedslidte har deres egen ordning.. den hedder førtidspension, og er en helt anden snak.

  “skattebegunstigede pensionsopsparinger” … ha ha den var god.. jeg betaler da skat af mit pensionsafkast hvert år, og skal betale fuld skat når de skal ud. Men jeg får ingen skat retur, når jeg taber på investeringerne. Iøvrigt er det mine penge – ikke samfundets – jeg har tjent dem selv, så hvad jeg gør med dem vedkommer ikke andre end mig.

  Dem der tjener godt og har høje lønninger er de dygtige og de flittige.. sådan er jungleloven. De lavtlønnede er (for de meste) dem der brugte de første 25 år af deres liv på at spille nintendo eller ryge hash på deres rygsækferie på Bali (med dagpenge).. Dem har jeg ikke ondt af. De har selv arrangeret deres liv. De få lavtlønnede der har kæmpet hele livet for at klare sig selv (dem skal du ikke bilde mig ind der er ret mange af i 2006) de har min DYBESTE RESPEKT – og de skal være velkomne som førtidspensionister hvis helbredet svigter..

  Og ang APM, så har de bidraget mere til samfundsøkonomien med deres kapitalisme – end hele venstrefløjen tilsammen igennem hele historien. De leverer pt indkomstgrundlag til over 50.000 familier i Danmark. med penge som DE SELV HAR TJENT, og ikke – som jer socialister – bare stjålet dem fra nogle andre arbejdsomme mennesker. Du burde falde på dine knæ for APM og takke koncernen for at de stadig gider at “bo” i Danmark.

  Prøv at smage lidt på konceptet. De penge du skal bruge, dem skal du selv tjene. De ganske få iblandt os, der ikke kan deltage på lige fod med resten (syge, handicappede, osv) dem skal os onde kapitalister nok hjælpe.. Stol på det.. Resten af jer.. Klar jer selv..

 5. Jeg tænkte nok at din opfattelse af verden var sort/hvid. Hvis man går ind for vedlfærdsstaen og gerne betaler sin skat så er man dårligt lønnet og vil bare nyde løs af alle mulige ydelser.

  Som mange andre er jeg et dårligt eksempel til at bekræfte dine fordomme. Jeg har betaler min skat med glæde ligegyldig hvormeget jeg har tjent og jeg er ikke modtager af offentlige ydelser ej heller tilmeldt efterlønsordningen.

  Ang APM så har APM en pengetank på 100’vis af mia. kr baseret på vores fælles ejendom olien.
  I Norge er det staten der har 1200 mia. kr i en oliefond istedet.
  Hvis venstrefløjen havde styret olieudviindingspolitiken i DK ja så havde Shell, Taxaco og APM ikke skoret oliemilliarderne, men istedet havde staten. Og så kunne du have sluppet billigere i skat f.eks.

 6. Hvis vi skulle overlade det til sådan nogle som dig at hente olie op (eller lave noget andet konstruktivt) ville vi stadig bruge dampmaskiner. Du lever kun så godt som du gør, takket være dygtige mennesker som dem der driver APM. Hvis du, og dine ligesindede, havde magten – var Danmark som Albanien var.. Vorherre bevars.. Du er en ynkelig slavesjæl.

Lukket for kommentarer.