Danidas medarbejdere stjæler fra sultende børn

Danida-rådgivere tog på skatteborgernes regning ægtefæller og børn med til seminar på et fem-stjernet hotel i Vietnam. Regningen løb op imod 180.000 kr. Det er helt almindelig praksis, at bistandskroner betaler for, at ægtefæller og børn kommer med på disse seminarer, oplyser Udenrigsministeriet. I 2005 afholdt Danida-rådgiverne f.eks. tilsvarende seminarer – med familier – for ca. 565.000 kr. i seks forskellige udviklingslande.


Vi har alle hørt historierne om dyre 4-hjulstrækkere og villaer med tjenestefolk til Danida medarbejdere. Det er åbenbart meget værre. Det er bare så ulækkert at forgylde sig selv for penge som danske skatteydere har foræret til sultende børn. Jeg håber der kommer til at rulle mange hoveder i denne sag.

https://www.jp.dk/indland/artikel:aid=3759374/

Kontakt Danida her

7 Replies to “Danidas medarbejdere stjæler fra sultende børn”

 1. Hvad koster det ?
  Der må være noget galt i de mange avisers artikler omkring prisen på Danidas tur. Der står at der blev efterladt en regning på 150.000 – 180.000 kr.
  Er det denne pris den hellige forargelse opstår af.

  I følge nyheden i JP var der 105 deltagere.
  Det giver en regning på 1450 – 1700 kr pr person alt inclusive.

  Er det omkostningerne for at afholde et 3/4 dages seminar med ophold, ja så skal I bare se danske kursussteder/ mødelokalers dagspriser.
  Så havde prisen været 10-20 gange højere.

 2. 1450 – 1700 dkr.. lyder da meget rigtigt for 5 stjernet i Vietnam. Hvorfor skal skatteyderne betale for at de tager ægtefæller og børn med til seminar om sult ?

  De burde vise ydmyghed overfor opgaven, og ikke føre sig frem som herremænd.

 3. Prisen på hotellet er iflg Danida 1000 kr. pr. nat. Det er lykkedes at få prisen ned på 700 kr.

  Da seminaret varede fra d. 10.- 13 får jeg det til 3 overnatninger altså 2100 kr.
  Der er altså noget der ikke stemmer i JP’s oplysninger.

  PS så er et 3 dages seminar med overnatning for medarbejderne + eksterne relationer på ialt 140.000 180.000 kr da ikke særligt dyrt.
  Jeg har aldrig deltaget i virksomhedsmøder eller kursus aktiviteter med så lave omkostninger pr, person.

 4. Du er en rigtig ven af pampervældet, hva ? Skatteyderne skal bare lukke i, så statens frelsende engle, og deres familier, kan holde ferie for andres penge. Du må være helt helt helt ude på den yderste venstrefløj.. Du er dybest set ikke glad før vi alle arbejder for staten, og det kun er plads til mig i en gulag i sibirien.

 5. hehe… godt ord igen Allan,

  Jeg finder det også forkasteligt hvis der er brugt bare en krone for meget til tant og fjas. Pengene er øremærkede til at hjælpe dem der har allermest brug for det – ikke til 5 stjernede hoteller og familiehygge

 6. Ja jeg er en rigtig ven af pampervældet, hvis du dermed karakteriserer ansættelse i en Bank og i EDB-verdenen således.
  Hvis samtidig disse private virksomheders seminarer og møder kan kaldes for pampervirksomhed ja så har jeg med stor fornøjelse deltaget deri.

  Jeg skal ikke undlade at fortælle om luxusturene til Monaco med fruer betalt af en IT-koncern for udvalgte ledere, en rundtur i USA under fodbold VM med enkelte virksomhedsbesøg betalt af en anden IT virksomhed, ej heller skal glemmes aktiviteter på diverse kursussteder og hoteller ifm arbejdet.
  Det var ikke i den økonomiske letvægtsskala.
  Hvem betalte mon denne vidunderlige luksus?

  Danidas seminar ligger absolut indenfor den lavere ende af luksus spektret.

  Hvad mener du at rammerne for et seminar for Danidamedarbejdere og forbindelser burde have været ?
  Hvordan ville du samle medarbejdere spredt i et land til et seminar ?
  Har du nogle smarte løsninger.

  Med din puritanistiske holdning lyder du som en misundelig lille lakaj fra et gråt østeuropæisk land.

 7. hør nu her.. dit verdensbilledet er da helt forskruet. hvad IT koncerner gør med deres egne penge, må de da fuldstændigt selv om.. for min skyld kan de pisse hver en krone væk på luksushoteller og ludere til direktøren, og hans kone… bare alle aktionærer synes det ok, så er det også ok med mig.

  statens penge er nogle de har TVANGSUDSKREVET fra ærlige hårdarbejdende mennesker OG DE SKAL FANDME BEHANDLES med behørig respekt.. specielt når de er øremærkede til at hjælpe nogle værdigt trængende.. guderne skal vide at det er du og dine ikke. I er bare en flok nasserøve..

Lukket for kommentarer.