Hurra for Svanholm

Svanholm-kollektivet har nu eksisteret i 27 år. Nogle af godsejerne har været med fra begyndelsen i 1978, andre er kommet til hen ad vejen. Svanholm er en form for eksperiment i fællesskab og samliv, og derfor flytter rammerne og holdningerne sig hele tiden.

DR elsker kollektivet Svanholm. For gud-ved-hvilken-gang har de kære mediemonopolister lavet et indlæg derfra.

https://www.dr.dk/P1/p1paaentime/uge21/20060524162329.htm

Disse kollektivister har nu klaret sig igennem et halv-kapitalistisk Danmark i 27 år med fællesøkonomi, fællesspisning og økologiske virksomheder. Respekt til dem for det. De gør det alle socialister burde gøre. De baserer deres socialistiske drøm på frivillighed og hårdt arbejde, og derfor klarer de den. Ethvert voksent individ har selv valgt sin skæbne og er derfor ikke slave af fællesskabet. Deres gods har de oven-i-købet selv købt og betalt. (Det kunne Christia-nitterne lære af).

Min opfordring er at alle socialister der hungrer efter fællesskabet – gør det samme som på Svanholm. Spar sammen og køb jer et sted hvor I kan udfolde jer – det er nemlig noget vi liberalister kan lide at se. Mennesker der udfolder sig, udlever sine drømme og udfylder deres potentiale.

Desværre knækker filmen for de fleste socialister inden de når så langt. Det ender med ideer og love med tvang og konfiskation af privat ejendom, fra folk der ikke har lyst at være med. Staten Danmark er et godt eksempel. 1/3 af befolkningen knokler og betaler 2/3 af den værdi de producerer til fælleskassen, imens resten holder fri. Eller sagt på en anden måde. En nyfødt dansker efterlader en skattegæld på trekvart million kroner til sine børn. Det kan kun lade sig gøre FORDI DET ER BASERET PÃ… TVANG.

Hvis Svanholm drev deres kollektiv som staten gør, var den produktive 1/3 flyttet for længe siden – og de havde aldrig overlevet 27 år. Kapitalisme leverer friheden til at folde sig ud.

Hurra for Svanholm, og hurra fordi jeg selv kan vælge om jeg vil bo der. Eller lade vær’.

https://www.svanholm.dk/

2 Replies to “Hurra for Svanholm”

  1. Og så er deres produkter helt i top ;o)

    Hov hørte du DR….??

    Troede de var bandlyst??!

Lukket for kommentarer.