Ulighed.. jeg brækker mig..

Huspriser øger ulighed..Boligejere, der købte hus for omkring 10 år siden, har stort set boet gratis, når fortjeneste ved et salg indregnes, viser en ny opgørelse fra Socialministeriet.

…… I samme periode har en gennemsnitslejer i en boligforening betalt 60.000 kroner om året i boligudgift, og den voksende økonomiske forskel mellem lejere og ejere får nu økonomer og boligeksperter til at opfordre til øget beskatning af boligejerne for at bremse den øgede ulighed.

https://www.jp.dk/kp/artikel:aid=3808426/

Misundelsen vil ingen ende tage. Nu er parcelhusejernes værdigevinst kommet i søgelyset. Selv om ingen kan påstå at en eneste nasserøv er blevet fattigere pga at parcelhusejerne er blevet rigere (tvært-i-mod), så foreskriver janteloven (og stupide danske journalister) at “ligheden” er i fare. Uha da da.. Selv om de slemme ligusterfascister bliver frarøvet MILLIARDER i ejendomsskatter er det alligevel lykkedes nogle at få ondt i røven over at deres beskedne parcelhuse stiger i værdi.

Jeg vil komme med et modforslag. Fjern alle ejendomsskatter eller indfør dem på lejeboliger og andelsboliger også. Hvorfor skal folk der påtager sig MINDRE økonomisk risiko belønnes af skattesystemet ? Det er da der ingen logik i. Ens ejendomsskat for alle, ejere OG lejere.

Folk der INVESTERER deres hårdt beskattede penge i egen bolig, opbygger boligmassen og tager en del af samfundets økonomiske risiko på deres skuldre – skal belønnes, ikke straffes. Når åbenbart ikke er muligt i Danmark, kunne man da i det mindste forvente at de blev behandlet som alle andre.

10 Replies to “Ulighed.. jeg brækker mig..”

 1. Det som “eksperterne” glemmer er at folk der sælger hus altså stadig skal have et nyt sted at bo. Da huspriserne generelt er steget betyder det jo så at det samtidigt med at man får mere for sit hus også er nødt til at give mere for at få et nyt.
  Yderligere er det jo ikke alle der sælger hus konstant.

 2. Fanme nej!

  Hvad bliver det næste? Skat på frisk luft? Skat på tøj?

  Stopper dette skattecirkus da aldrig?

  Hvornår fatter socialdemokraterne, at når det regner på præsten, dypper det på degnen og i tørke tørster de begge?

 3. Det går netop godt med ejendomsmarkedet fordi det ikke er så hårdt beskattet som alt det andet
  man kan sætte sine inflationsplagede kroner i.
  Ned med skatten på det hele og mere succes til os alle.

 4. I avisen står der faktisk at priserne over tid ikke har oversteget inflationen.

  Den Kutteklædte Hævner –>> Det er nu ikke helt rigtigt. Sælger man sin ejendom er og skal købe nyt, er priserne nok steget, men man har typisk fået en skattefri formuegevinst af betydning, som kan bruges til udbetaling.

  Har man boet til leje og betalt stort det samme i leje, som en jer, har man ikke denne mulighed.

  Løsningen bør være at lejere kan fratrække deres leje i skatten, så kan de spare op til egen bolig.

  Det ville også give en symetri. Lejen beskattes typisk i pensionsselskabet, men der er ikke fradrag hos lejer. Pensionsselskabet beskattes af renteindtægterne på deres obligationer, mens boligejerne kan trække deres renter fra.

 5. Jeg er ved at sælge min lejlighed og flytter i lejelejlighed nu.

  Dels fordi jeg tror markedet har toppet nu og dels fordi jeg frygter at man vil stjæle eller indefryse min friværdi.

  Fradrag for at leje en bolig? det lyder da mærkværdigt… hvorfor skal man så ikke have fradrag for sine madkøb..???

  Nej man skulle fjerne rentefradraget – længere er den ikke.

 6. Det er da naturligt at man skal beskattes af fortjenesten i sin bolig, samtidig bør man fjerne fradrag for rente udgifter.

  En invistering i en bolig skal være på samme linje som alle andre invisteringer, altså alle gevinster skal beskattes. Ellers ser jeg da gerne at jeg kan trække min gevinst fra invisteringer i udenlandsk valuta skattefrit – men den går ikke.

  Nej den eneste måde at tjene lovlige sorte penge idag, er at købe en bolig og sælge den til åger pris – dermed er jeg med til at skævvride markedet og sikre at kommende boligejere risikere at ryge ud i en tvangsauktion.

 7. Sikke noget vrøvl, skal lejere til at have ondt af husejere…er det ikke ok at de der har de bredeste skuldre skal trække det tungeste læs. Husejere som købte hus, ja for ti år siden og længere tilbage har siddet i huset gratis. Skal lejere straffes for det. Der kan være andre grunde til folk ikke er husejere end nødvendigvis nasserøve…sagde du misundelse??

Lukket for kommentarer.