Paven er en nar

Paven talte imod individualisme

Flere hundrede tusinde romersk-katolske pilgrimme samledes søndag morgen til en messe med pave Benedict i den spanske by Valencia.

Spaniens premierminister, Jose Luis Zapatero, har legaliseret ægteskab mellem homoseksuelle, og det har vakt vrede i Vatikanet. Zapatero deltog ikke selv i messen.

Den 79-årige pave kritiserede moderne kultur for at lovprise “den enkeltes ret til frihed”.

I stedet talte han varmt for den traditionelle familie, der er baseret på det “uopløselige ægteskab mellem mand og kone”. Det hjælper mennesker til at leve i overensstemmelse med deres natur og giver dem fælles relationer, forklarede paven.

https://www.dr.dk/

I sin bog ”Also Sprach Zarathustra” undrer Nietzsche sig over, at der stadig er mennesker, der ikke har hørt, at Gud er død – at den store tusindårige illusion om en højere magt én gang for alle er gået tabt, og at man herefter skal være en tosse for at tro på den slags.

Når Gud er død, så kan mennesket være sig selv. Det kan på den måde være ansvarlig for sit eget liv, i stedet for at lægge det hele over på Gud. Zarathustra siger: ”Jeg besværger jer brødre, vær jorden tro og lyt ikke til dem, der taler om overjordiske håb!” Her udtrykkes, at mennesket svigter jorden og livet her og nu ved at tro på en højere magt, der engang vil hele alt det brudte, en der tager sig af vore svage sider, tilgiver vores synder m.v. Nietzsche mente, at kristendommen var noget af det værste, der var hændt mennesket, idet mennesket her blev livsfornægtere i stedet for hyldere af livet. Han mente, at Kristendommen var fyldt med livsangst og skyld og evighedslængsel. Kristendommens næstekærlighed er i virkeligheden ulykkelig selvkærlighed. Nietzsche så i kristendommen kun livsforsagelse og forestillinger om synd, skam og skyld.

Amen.

One Reply to “Paven er en nar”

Lukket for kommentarer.