Landevejsrøvere

Selv om danskerne er blevet mindre kriminelle, får vi bøder som aldrig før. Sidste år røg der knap en milliard kroner i statskassen, og det er især fartglade bilister, der betaler regningen i politiets fotofælder. FDM kalder kontrollen en pengemaskine.

Politiet udskriver bøder som aldrig før. Alene sidste år fik danskerne i alt 601.791 bøder, der lagt sammen løb op i ikke mindre end 830.677.227 kroner. Dermed er der sat ny bøderekord, og siden 2000 er statens indtægter fra netop bøder steget med 30 procent.

Ifølge rigspolitichef Torsten Hesselbjerg er udviklingen dog ikke udtryk for, at danskerne generelt begår mere kriminalitet – det er en mere målrettet og effektiv indsats fra politiets side, der slår igennem, fastslår han……

Og den eksplosive stigning i antallet af bøder kan da også langt hen ad vejen forklares med øget brug af Automatisk Trafikkontrol (ATK) – de bemandede politivarevogne, der står i vejkanten og fotograferer fartsyndere. Ifølge Rigspolitiets Færdselsafdeling blev 293.845 bilister blitzet sidste år, og dermed står ATK for knap halvdelen af samtlige bøder, der udstedes til befolkningen.

Og netop den øgede anvendelse af skjult fartkontrol kritiseres af FDM, bilisternes interesseorganisation.

»Den måde, politiet anvender automatisk trafikkontrol på, minder om en pengemaskine. Vi hører fra mange af vores medlemmer, at fartkontrollen er på steder, hvor det ud fra et trafiksikkerhedsmæssigt synspunkt er svært at se pointen, f.eks. lige på den anden side af et byskilt, der står i landlige omgivelser,« siger adm. direktør i FDM Thomas Møller Thomsen.

Næstformanden i regeringens Færdselssikkerhedskommission, tidligere skatteminister Frode Sørensen (S), erkender, at ATK er en pengemaskine. »Ja, skærer vi ind til benet, så kan man godt kalde det en pengemaskine, men den har jo et godt formål – og folk kan jo bare lade være med at køre for hurtigt. Men viser det sig, at der kommer flere penge i kassen end forventet, så vil jeg kraftigt opfordre regeringen til at bruge dem på at forbedre trafiksikkerheden generelt,« siger Frode Sørensen.

………Den gennemsnitlige fartbøde er på 800 kroner, og dermed blev bilisterne sidste år opkrævet ca. 235 millioner kroner for at køre for hurtigt.

https://www.berlingske.dk/indland/artikel:aid=764938/

Rigspolitichef Torsten Hesselbjerg er skattefascisternes nyttige lakaj i kampen om at beslaglægge flest mulige penge fra borgerne. Voldspsykopater, tyveknægte og børnemishandlere behandles med fløjshandsker – imens almindelige skatteborgere, der er på vej til arbejde, overfaldes af landevejsrøvere med automatiske fartfælder.

One Reply to “Landevejsrøvere”

Lukket for kommentarer.