Svend Aukens ven er syg

I fire årtier har de amerikanske cubanere ventet på den besked, der løb ind på mobiltelefoner, fjernsyn, radioer: Fidel Castro, der siden den cubanske revolution i 1959 har været landets enerådige leder, overlader midlertidigt præsidentposten til sin 75-årige bror, Raul Castro.

Nyheden om, at den snart 80-årige Fidel Castro skal indlægges for at gennemgå en svær tarmoperation, vakte spontane jubelscener i Miami-bydelen, Lille Havana, i den amerikanske delstat, Florida.

»Vi ønsker ham en langsom og pinefuld død«, siger Lourdes Cambo til avisen The Miami Herald.

»Det er på tide, at han betaler for den lidelse, han har forvoldt, ikke blot det cubanske folk, men hele verden«, siger en anden exil-cubaner.

https://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=468421

Svend Aukens ven, forbillede og vi-leger-det-bare-fætter, den kommunistiske diktator Fidel Castro, ligger for døden. En af verdens mest brutale undertrykkere er endelige ved at forsvinde ud i historien. 40 års brutalt socialistisk diktatur har forvandlet den smukke ø til en fangegård med ludfattige og undertrykte mennesker. Endnu et socialistisk experiment lakker mod enden.

De heldige, som det er lykkedes at flygte til frihedens havn i USA, er allerede gået igang med at feste – de stakkels fanger på Fidel Castros fange-ø holder stadig vejret ! Tør de håbe ? Skal de skal være frie ? Skal 40 års socialisme snart være slut ?

Skattetryk.dk sender de varmeste tanker til det cubanske folk, i håbet om at snart må få deres frihed tilbage.

Fotos: Se exil-cubanerne juble her

Mere på Miami Herald