Københavnske andelsboligejere snydt for 30 MILLIARDER

Andelshaverne i ældre andelsboligforeninger i København, Frederiksberg og Gentofte kommuner er i de senere år gået glip af en samlet formuegevinst på over 30 mia. kr., fordi deres andelsboliger er blevet værdiansat til langt under markedsværdien. En gevinst som andelshaverne kunne have realiseret, hvis de havde haft mulighed for at sælge deers boliger til den højere pris. Det viser en undersøgelse gennemført af direktør Lars Wismann fra Wismann Property Consult, der rådgiver andelsboligforeninger om, hvordan de maksimerer værdien af deres boligejendomme.

ErhvervsBladet

De socialistiske planøkonomer der holder liv i andelsboligsystemet har sørget for at ejere af andelsboliger er gået glip af en væsentlig del af ejendomsmarkedets værdistigninger, og dermed har de tyvstjålet 30 milliarder i København alene. Enhver bolig skal selvfølgelig være frit omsættelig, og prisen skal fastlægges af markedet – og ikke af en flok pipe-rygende planøkonomer.

Konsekvensen er af at man ikke kan sælge sin ejendom til markedspris, er selvfølgelig blevet nepotisme, kammerateri og sort økonomi.

2 Replies to “Københavnske andelsboligejere snydt for 30 MILLIARDER”

 1. Hvis man gik ind på den præmis, så kan du måske fortælle hvem skal have værdistigningen.
  Lejlighederne er i stort tal handlet dvs. at de der har solgt angiveligt må have mistet meget store beløb som de nuværende andelshavere altså har sparet.

  Du kan måske lige fremstille en retfærdig model der fordeler værdistigningerne hen over tid.
  Der er mange parametre der skalæ med i en sådan beregning.

  PS så har andelsboliger modsat ejerboligerf været friholdt fra beskatning og har således været særligt begunstiget, hvad gør du ved det.

 2. Ejerne skal selvfølgelig have værdistigningen.. og der er ingen der har vundet her, da man ikke kan sætte markedsmekanismerne ud af spillet i et frit samfund. Da sælgeren føler sig snydt, forlanger de fleste sorte penge eller anden godtgørelse. Køberne bliver ikke de højst bydende på åbne markeds vilkår, men den der kan skaffe flest penge under bordet, har der de rigtige forbindelser, har stået længst på venteliste (som i det gamle sovjet) eller ham der har den rigtige \”farve\” i forhold til det mini-politbureau der bestemmer i ejendommen.

  Og ang. ejendoms skatter, så er jeg imod ejendoms skatter – der bare er en ekstra skat på investering, fornuft og risikovillighed. Men hvis de endelig skal have en berettigelse, skal de være ens for alle.. Parcelhus, ejerlejlighed, andelsbolig, lejebolig, kolonihave, osv osv

Lukket for kommentarer.