Lars Løkke Rasmussen (V) misbruger Indenrigsministeriet

Pressemeddelelse 2. august 2006:

Over 11 måneder har det indtil videre taget Indenrigsministeriet at vurdere, hvorvidt partiet Liberalisterne, der blev stiftet ved en generalforsamling i september 2005, må få lov til at bruge deres navn på opstillingslisten til næste folketingsvalg.

Dermed har ministeriet reelt bundet partiets hænder på ryggen – for før navnet er godkendt, kan Liberalisterne ikke komme i gang med at indsamle de omkring 20.000 underskrifter det kræver, at blive opstillingsberettiget.
“Det er under al kritik. Vi har stiftet et parti for at deltage aktivt i det danske demokrati. Vi har – helt i den danske demokratiske ånd – lavet en partiorganisation, lokale partiafdelinger, udarbejdet politiker samt blandet os i samfundsdebatten med pressemeddelelser, kronikker og læserbreve. Men en ufattelig langsom sagsbehandling gør, at vi risikerer at der kommer et valg inden vi bliver godkendt, siger Liberalisternes formand, Torben Mark Pedersen.

At regeringspartiet Venstre tilbage i september sidste år gjorde indsigelse imod partiets navn, mener Torben Mark Pedersen ikke kan undskylde Indenrigsministeriets lange sagsbehandlingstid:

”Venstres indsigelse kom i september måned sidste år. Den var så kort og udokumenteret, at den på ingen måde burde have betydning for Indenrigsministeriets vurdering og da slet ikke i en sådan grad, at vi nærmest bliver udelukket fra deltagelse i dansk politik. Det er jo reelt hvad der er sket. For vi kan ikke komme i gang før vi har et godkendt navn”.

Torben Mark Pedersen frygter, at Indenrigsministeriet reelt kan fratage Liberalisterne muligheden for at nå at blive opstillingsberettiget til næste folketingsvalg. For hvis ikke ministeriet vil godkende navnet ”liberalisterne” skal der så gå yderligere 10 måneder eller mere med at vurdere et nyt navn?

”Ombudsmanden må derfor gribe ind over for ministeriet og få dem til at sætte turbo på. Det er jo en af grundpillerne i det danske demokrati, at man kan samle sig i forskellige partier og stille op til Folketinget”, siger Torben Mark Pedersen.

Man kan få flere oplysninger om partiets og dets politik på partiets hjemmeside www.liberalisterne.dk.

For yderligere oplysninger eller kommentarer:
Torben Mark Pedersen, formand for Liberalisterne,

Mobil: 31 14 42 10

E-mail: tmp@liberalisterne.dk

https://www.liberalisterne.dk

Lars Løkke Rasmussen misbruger sin post som indenrigsminister til at skade politiske modstandere. Det bør koste ham jobbet.