EU: Fede svin kan nægtes job

Fede svin kan nægtes job

EU-kommissionen giver grønt lys for, at arbejdsgivere kan nægte at ansætte fede svin. En jobannonce som udelukkende henvender sig til slanke mennesker er derfor tilladt.

EU-kommissionen har de seneste år vedtaget en række regler mod diskriminering i arbejdslivet, men arbejdsgiverne må stadig gerne fravælge jobansøgere på grund af fedme, skriver Financial Times.

En jobannonce, som siger, at fede ikke skal søge, falder ikke ind under nogen af forbudte grunde [i EU-lovgivningen],” skriver EU’s kommissær for beskæftigelse og ligestilling, Vladimir Spidla i et svar til et britisk Europa-Parlamentsmedlem. EU’s lovgivning forbyder kun diskriminering på baggrund af race, etnisk oprindelse, handicaps, alder, seksuel orientering, religion og særlige overbevisninger inden for arbejdslivet,” forklarer Vladimir Spidla i sit svar.

Sagen blev rejst i maj måned, da et irsk call center annoncerede efter “slanke” medarbejdere. Derfor faldt EU-kommissionens holdning i god jord hos arbejdsgiveren Philip Tobin fra den irske virksomhed Dotcom Directories, som har nægtet at ansætte fede svin.

“Hvis disse mennesker kan ignorere så mange advarsler og alt bevismaterialet, så har de ikke det intelligensniveau, som jeg leder efter. Fedme er idiotisk,” skulle Philip Tobin have sagt til irsk radio ifølge Financial Times.

https://www.berlingske.dk/business/artikel:aid=773986/

Find 5 fejl..

2 Replies to “EU: Fede svin kan nægtes job”

  1. Nej, erstat fede svin med rygere – så bliver det en sand historie. Tænk hvis de fede blev behandlet på den måde, så ville DR’s sendeflade være fyldt med interviews om hvor forfærdeligt de var blevet behandlet. Men rygere er blevet et legitime ofre for den slags.

Lukket for kommentarer.