U2 Bono i skattely

U2-forsangeren Bono og resten af den irske rockgruppe har flyttet dele af deres musikimperium fra Irland til Holland for at spare 15 mio. euro (112 mio. kr.) i skat.

Bono, der især kendt for sin utrættelige kamp for at sætte sig selv i scene som global talsmand for verdens fattigste, har oprettet et hollandsk selskab, der får til opgave at holde rede på den enorme strøm af indtægter fra royalties, der strømmer ind på U2-kontoen. Royalties bliver hårdt beskattet fra næste år i Irland, hvor nye skatteregler træder i kraft, skriver Irish Independent. U2 tjenese hen ved 1,7 mia. kr. sidste år, og heraf udgør indtjening fra royalties op imod en tredjedel.

Ifølge de ny, irske regler skal der frem over betales 42 pct. i skat af halvdelen af indtjeningen fra royalties, og det fik Bono & Co. til at søge nye græsgange for forretningen U2.

https://borsen.dk/650.92911

Når U2 forsangeren Bono er færdig med at moralisere overfor folket om at de giver alt for lidt til verdens fattige, passer han sine milliardinvesteringer. Som enhver fornuftig forretningmand, gør han hvad man kan for at pleje og beskytte sin formue. Det er fornuftigt og til gavn for alle på lang sigt. Læs Ayn Rand hvis du ikke forstår hvorfor. Det ville dog klæde Bono utroligt meget HVIS HAN KLAPPEDE I VEDR. ANDRES BIDRAG til verdens fattige.

Pas din egen butik, Boner – så passer jeg min.

One Reply to “U2 Bono i skattely”

  1. Det er godt at moralisere over andre folks penge…..

    Herhjemme hedder det udlandsbistand. Næsten een procent af BNP. Det må give ca. DKK 10 mia. Eller DKK 2.000 pr indbygger – spæd som gammel. En familie på fire skal således af med DKK. 8.000 om året. Med topskat skal de således tjene DKK. 22.000 for at betale den bistand. Bistand der lige ryger ned i alle diverse organisationer der lever af bistanden.

Lukket for kommentarer.