Nedlæg Norge

Kendt forfatter: Nedlæg Israel

Den norske forfatter Jostein Gaarder retter voldsom kritik af Israels eksistensberettigelse. Den norske succesforfatter Jostein Gaarder er kommet i alvorlig modvind, efter at han i en kronik i Oslo-avisen Aftenposten i dramatiske vendinger har sat spørgsmålstegn ved Israels ret til at eksistere som nation.

https://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=470051

Jeg mener at en land som kan fostre den slags tumber, bør nedlægges. Lad os omdanne Norge til et reservat for landsbytosser med tophuer. Hvad synes du om den ide, Jostein Gaarder ?

7 Replies to “Nedlæg Norge”

 1. Gaarder har “bred støtte” iflg en meiningsmåling presentert i en norsk avis i dag. Hvis man kan vente litt med å legge ned Norge inntil vi som mener Gaarder er en idiot har funnet oss et nytt hjem, så er det bare å legge ned.
  Jeg for min del vil ikke publisere høyt at jeg er av norsk herkomst, slike meningsmålinger gjør meg skamfull.
  Skjønt ikke bare norsk herkomst, 1/4 av min herkomst er faktisk DANSK, men siden Danmark er et skatteparadis (for sosialister) er det dessverre ikke aktuelt å bytte til København. Beklagelig, for København er en herlig by.

  Hadde ikke kong Kristian valgt feil side i Napoeonskrigene slik at Norge ble gitt til Sverige som krigsbytte, hadde vi kanskje fortsatt vært i union med Danmark. I Danmark er det faktisk fortsatt en islam-kritisk opposisjon!

  Norges motstand mot unionsbegrepet kommer nok av unionen med Sverige fra 1814 til 1905. Ingen nevner at Norge var Dansk lydrike frem til 1814. Norge lå nede for telling og hadde ikke kraft nok til å stå på egne ben etter pesten i 1349.

  MVH
  PAR
  https://www.dyrkmammon.no

 2. Manden har jo ret!
  Israel er en apartheidstat på besat jord. Palæstina bliver aldrig israelsk, ligesom Danmark aldrig blev tysk.
  Vi danskere burde ikke støtte en besættelsesmagt der udfører krigsforbrydelser.
  Godt, at nogen som Gaarder tør tage bladet for munden og fortælle, at “kejseren” i virkeligheden ikke har noget tøj på!

 3. Tror mig PAR, jeg har mange mange gange følt skam over de tåber som jeg er landsmand med her i Danmark. At Norge stadig har folk som dig, og dine meningsfæller, giver håb for fremtiden.

  Og dig Kalif.. Hvad laver du her ? Hvorfor finder du ikke ligesindede et andet sted ?

 4. Kalifen (av Bagdad?) hevder at Israel er okkupant. Kalifen vet kanskje ikke at Israel er blitt ANGREPET MILITÆRT flere ganger av de omkringliggende araberstater? Israel har imidlertid slått de undermåls araberne sønder og sammen, og da skulle det bare mangle at de ikke okkuperer det land de finner nødvendig for å trygge sine sentrale områder. Dette burde Kalifen forstå.
  Israel er ingen apartheidstat, de som vet LITT vet også at palestinere som bor og arbeider i Israel har en langt høyere levestandard enn de som bor i det som sosialistene kaller “Palestina”.
  Israelsk økonomi og samfunnsmodell ville vært mye bedre for palestinerne enn det kakerlakken Arafat og hans etterfølgere i Hamas kan by på.

 5. Allan –>> Der er lige så mange wackoer i Norge på venstrefløjen som I Danmark. Forskellen tror jeg er at i Norge er denne mere institutionaliseret end i Danmark. I Norge synes der at være et ønske om at spille humanist på den globale verdensscene og man ser op til Sverige.

  I Danmark ser man det samme hos Politiken der nærmest er en filial af den svenske venstrefløj.

 6. Det er grotesk at enhver som tillader sig at ytre sig kritisk om Israel skal stå model til en hadsk hetz og personlig forfølgelse fra proisraelske kræfter som er helt ude af proportion i forhold til kritikken.

  Jostein Gaardner bliver spurt af Simon Peres om han vil have holocaust tilbage? Hvad bilder en statsmand som Simon Peres sig ind!? Det Israelske forlag som udgiver hans bøger i Israel har fyret Jostein Gaarder og truer nu yderligere med sagsanlæg. Hvor er tolerancen for ytringsfriheden? Er det virkelig rimeligt at Jostein Gaardner skal finde sig i at blive hængt ud som antisemit og nazist. Og er det virkelig rimeligt at Jostein Gaardner skal rammes på sit levebrød fordi han på forbilledlig demokratisk vis i en kronik i det norske Aftonbladet kritiserer Israels despotiske poltik?

  Når Jostein Gaardner skriver i sin kronik at Israel systematisk har forbrudt sig imod folkeretten, internationale konventioner og et utal af FN resolutioner, og at Israel derfor voldtager verdens anerkendelse, har han jo desværre ret. Med Israels despotiske og uforsonlige politik over palæstinenserne i og uden for Israel siden oprettelsen i 1948, og navnlig siden 1967, ligner Israel alt andet end et moderne demokrati. Når Jostein Gaarder også skriver at det var historisk og moralsk nødvendigt at jøderne fik deres eget hjem efter 2. Verdenskrig, har han selvfølgelig også ret.

  Efter min mening må man i modsætning til hvad Jostein Gaarder skriver i sin kronik nødvendigvis ubetinget acceptere staten Israel, ikke på grund af Israels fortjeneste, men på grund af verdenssamfundets overenskomst. Og verdenssamfundet må også tage sin del af skylden på sig i forbindelse med den manglende oprettelse af en levedygtig palæstinensisk stat.

  Det er dog min standhaftige påstand at Israel med USA i ryggen slet ikke ønsker fred i Mellemøsten.

 7. Christian:
  “Norge synes der at være et ønske om at spille humanist på den globale verdensscene og man ser op til Sverige.”

  Helt korrekt, og meget presist sagt.
  I tillegg kan man ta med at fordummelsen i mediavenstre er total, så derfra blir man kun servert indignert rør.
  Norske aviser er desigent for venstreforskrudde 16 år gamle piger.
  (Formulering fra DLF’s forum)

  PAR

Lukket for kommentarer.