Den nye nazisme

Den nye nazisme

Af KASTHOLM!
I det selvplageriske Europa er der en tendens til at give os selv skylden for den islamistiske terrorisme. Det er en sær omvendt logik, der gør forbryderne til ofre.Lad os ikke gøre den militante islamisme finere og dybere, end den er. Med sin blanding af modernitet i metoder og dyster reaktion i idéindhold er og bliver den en form for nazisme.

……De relativt mange – navnlig intellektuelle og venstrefløjspolitikere – der bruger deres »forståelse« af terrorismen til kritik af vores eget samfund, skulle for klarhedens skyld minde sig selv om, at den »forståelse« (jeg siger ikke accept), de mobiliserer over for den islamistiske terrorisme, kunne man også have brugt over for de nazistiske terrorister efter Første Verdenskrig. Den nazistiske terrorisme, hvis begyndelse var de såkaldte frikorps, og som siden blev systematiseret i SA, brunskjorterne, kunne man også beskrive som en uacceptabel, men psykologisk og socialt »forståelig« reaktion på en samfundstilstand. Og en sådan beskrivelse ville rumme de samme grundelementer som dem, der fremhæves i »forståelsen« af de islamistiske terrorister: Følelsen af ydmygelse, rodløsheden, behovet for en grundfæstet mening med tilværelsen.

Must read artikel af Claes Kastholm: Den nye nazisme

Nemlig Kastholm… Det er dejligt at de danske meningsdannere er ved at vågne op.

Polemiken kommenterer samme emne

10 Replies to “Den nye nazisme”

 1. Nu er Kastholm jo ikke noget orakel.

  Claes Kastholm er mest kendt for at have tumlet rundt på Politiken og Ekstra bladets redaktioner i kanonbranderter og som reformeret alkoholiker.
  Efter en opvågning fra alkoholtågerne har den engang morsomme Kastholm haft brug for at finde nogen fjendebilleder
  som han kan skrive om. Og det er samtidig en åbenlys afstandstagen fra han egne dæmoner og holdninger i fortidens tåger.

  Desværre er dKastholms skriverier endt i fordomsfuldheder og banaliteter krydret med ammestue filosofi.

  Om Kastholms udsyn har taget skade af al den megen alkohol ved jeg ikke, men hans analyse af Intelektuelle og venstrefløjens “forståelse” af terroristerne når banalitetsniveauets nederste gulvplanker.

  Kastholm formår ikke at se at vi er mange der ønsker at få en forståelse af hvorfor folk bliver terrorister, da det jo er den eneste måde vi kan gøre noget ved problemet.
  Og det er klart at Kastholm og vennerne på Højrefløjen krydet med triumviratet Buah, Blair og Fogh ikke kan lide en af de nærliggende ko nklussioner; nemlig at terroristerne er resultatet af “krigen mod terror” og Irak-krigen og Israels forbrydelser i Palæstina.

 2. Et karaktermord på skribenten. Flot Bjarne. Vi skal allesammen være glade for at du, og dine ideologisk ligesindede, ikke har mere magt end I har. Ellers ville Kastholm og jeg nok være i gulag sammen, eller henrettet på folkets plads. Jeg har lige købt “kommunismens sorte bog” der handler om kommunisternes undertrykkelse og massakrer på befolkningen igennem det tyvende århundrede. Man skal have en god fantasi for nogensinde at opfatte dig som frontkæmper for frihed og demokrati.

  https://www.saxo.com/item/209962

 3. Så kom kommunist-kortet
  Ja, Allan jeg kunne jo ligevel kalde dig nazist eller andre stupiditeter og give dig medansvar for Holocaust og 2. verdenskrig.
  For der var jo noget med kraftig konservativ flirteri med facisme og nazisme, uniformer og skrårem i KU.

 4. Bjarne Thyregod
  “Flirteri med facisme og nazisme”,ja det var dine åndelige forfædre også gode til. Ribbentrop-Stalinpagten. Eller mere konkret – vi slagter Polen og deler rovet.
  Nå men I på rød front er jo ikke kommet videre. Nu er det islamo-facismen, Mein Kampf og Zions vises Protokoller der tilbedes.

 5. Hmm. Claes har jo så indlysende ret, hatten af for den gamle basseraller.
  Jeg kan høre at hans personlig livstil er forargende for en rettroende som Bjarne, som garanteret er fuldstændig dadelfri, et unikum af renhed og retlinethed er han. Èn af de frelste som aldrig ville snavse sig til med jordlivets fristelser. Det minder mig om noget…

Lukket for kommentarer.