Oxymoron ?

Fogh: Fællesskab en liberal værdi

Venstres formand, statsminister Anders Fogh Rasmussen, afviser at der skulle være en modsætning mellem at være liberal og hylde fællesskabet. Det stod klart da partiformanden i en tale under Venstres sommertræf åbnede en charmeoffensiv, som skal overbevise skeptikere om, at VK-regeringen værner om både fællesskabet og det sociale sikkerhedsnet.

“Venstre har forlængst forladt tanke­gangen om, at den offentlige sektor bremser den personlige frihed,” sagde Anders Fogh Rasmussen ifølge TV 2 | Politik.

https://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-4657374.html

Oxymoron (græsk: oxys, skarp; moros, dum – en skarpsindighed, der umiddelbart virker dum). Et oxymoron er et ord eller en kort vending, der er sammensat af to tilsyneladende selvmodsigende begreber. En slags komprimeret paradoks, hvor der som regel ligger en sandhed eller indsigt gemt i paradokset.

Til Anders..

Så let slipper du ikke Anders. Der er noget du enten har misforstået eller misrepræsenterer. Jeg har ofte hyldet fællesskabet, som feks i Hurra for Svanholm. Det er bare en forudsætning at det foregår frivilligt og på en måde som gavner alle involverede. Hvis det foregår ved at skabe et kæmpe omfordelingscirkus, der tvinger individet til at arbejde imod sine egne interesser og skaber mulighed for nogle kan leve af andres anstrengelser – så knækker filmen. Og det er netop det der er sket i Danmark, hvor de mange forsørges af de få. (Den stammer faktisk fra din egen regering.) Hvis du ikke har læst Atlas Shrugged (En historie om hvordan verden gik i stå), så kan jeg anbefale at du ringer til Saxobank. De har 10.000 eksemplarer liggende, og jeg er sikker på at Lars Seier Christensen gerne vil forære dig en kopi.

Her er en (meget) kort beskrivelse af sammenhængen mellem individ og fællesskab fra en liberal synsvinkel:

Du sidder i et fly, og personalet er ved at demonstrere sikkerhedsforanstaltningerne. Du hører som sædvanlig ikke efter, men bemærker alligevel, at de udførligt beder dig om – i tilfælde af det værst tænkelige – at tage din egen iltmaske på, før du hjælper dit barn eller nærmeste med masken: Først den stærke – og så den svage. For hvis den stærke ikke får ilt, kan vedkommende ikke assistere den anden; derved risikerer de begge at omkomme.

Fra artiklen: Den nietzscheanske bank

Det er da en meget indlysende sammenhæng, er det ikke ?

mvh Allan

3 Replies to “Oxymoron ?”

 1. Saxo Bank er en førende international Internetbank, der udelukkende er involveret i handel og investering i:

  Forex — Saxo Bank trades 120+ Forex currency crosses, more than any other online provider
  Contract For Difference (CFDs) stock derivatives
  Stocks from 14 major stock exchanges
  Futures
  Managed funds

  https://www.saxobank.com/?id=926&Lan=DA&Au=1&Grp=5

 2. Deres kundeservice er udmærket – derudover skader det jo ikke at støtte en virksomhed, der deler ens etiske holdninger..

Lukket for kommentarer.