Karin Verland gir janteloven et spark

Topchefer raser mod Claus Hjort Frederiksen, fordi han er gået til angreb på direktørers høje lønbonusser. Beskæftigelsesministeren fatholder, at direktørerne må vise løntilbageholdenhed ligesom lønmodtagerne.

»Han spiller på misundelsen ved at tale til befolkningens følelser og sige, at det er for galt med de høje direktørlønninger. Det er jantelov og skrækpolitik, der skal gøre folk på direktionsgangene forskrækkede,« siger Karin Verland.

https://www.berlingske.dk/grid/business/artikel:aid=777914

Claus Hjort Frederiksen og Niels Sindal er enige. Top-præstationer skal ikke belønnes i Danmark. I Danmark er der kun plads til middelmådigheden. Man må forvente jantelov og misundelse fra en socialdemokrat, det er naturens orden. Men at en venstremand begynder at pleje den slags ulækre ideer, er sørgeligt. Partiet Venstre er udenfor borgerlig rækkevidde nu.

Det er flot at Karin Verland (administrerende direktør fra medicinalkoncernen Pfizer) gir janteloven et spark og siger sin mening offentligt. Det er sørgeligt at resten af den danske erhvervs-top gemmer sig af angst for at blive kritiseret.

Hvis dansk erhversliv havde fremsyn, mod og mandshjerte (i dette tilfælde kvindehjerte), ville de gribe til checkhæftet og begynde at støtte det nye parti Liberalisterne. Uden penge vil Liberalisterne aldrig blive andet end en snakkeklub, og selv en blind kan se at Venstre er tabt for borgerlig politik, med Anders Fogh ved roret.

7 Replies to “Karin Verland gir janteloven et spark”

 1. Nu startede debatten jo omkring aktieoptioner til bankdirektører i lokalbanker.

  Jeg ved ikke om de direktører er papænder eller deres ‘løn’ værd. Det er noget aktionærerne bestemmer – eller budre igennem deres valg af bestyrelse.

  Nu synes 105 mio. kr. at være noget af en belønning set ift hvad direktører f. eks. i Danske Bank modtager.

  Spørgsmålet om afløning af direktører er meget komplekst og litterature og teorien er omfattende.

  Skal en direktør f. eks. aflønnes potivt igennem stigninger i aktiekursen, hvis denne skyldes generelle forhold som rentefald og deraf afledte kursstigninger.

  I sidste ende er der jo kun aktionærerne til at betale.

  Og husk – det er jo ikke ‘hans’ penge og hans risiko der belønnes.

  Det havde været anderledes hvis han tidligere havde købt aktier og dermed deltaget i risikoen.

  Ved et aktieoptionsprogram kan han jo blot smide den væk, hvis den ikke er noget værd.

 2. Optioner er ikke gratis, men har en værdi/pris afhængig af det underliggende aktiv, samt markedets forventninger til dette. Som jeg har forstået “sagen” her, har de reelt taget en lønnedgang, ved at vælge optioner til en værdi af den lønforhøjelse de ellers skulle have haft. Optioner er ikke lodsedler, og værdiforøgelsen sker kun ved en forbedret markedsværdi af selskabet. Så selvfølgelig har de da deltaget i risikoen, den samme risiko du og jeg deltager i, når vi selv handler optioner og futures.

 3. Det er ikke min hjemmebane, men såvidt jeg ved kan man spekulere i hvad som helst. Også i at noget bliver mindre værd. Futures ? Men mon ikke direktøren ville blive fyret hvis han spekulerede i at virksomheden blev mindre værd ? Som aktionær ville jeg synes det var en fantastisk god ide, hvis direktøren fik løn efter resultat. Jeg forstår bare stadig ikke hvad det vedkommer staten.. De får jo deres høje skat uanset hvordan pengene er tjent.

  Hele denne sag er ren misundelse.

 4. Vi sidder i mudder til halsen i misundelsens andedam, mens alle råber vi bare kan skride, hvis vi ikke er tilfredse.. Men hvordan flyver man, når ens vinger hele tiden bliver klippet ned??

  Lorteland…

 5. Det er svært for mig at acceptere. Man må kunne gøre oprør på en eller anden måde, og tvinge politikerne til at se de er gået for vidt.

 6. Socialisternes (liberalsocialisterne incl.) angst for at nogen får penge mellem hænderne, er at de begynder at bruge dem.

  Når nogen bruger penge, skabes der arbejdspladser, og det er socialisterne bange for. Det kunne jo være, at de så blev tvunget ud af sengen og på arbejde.

  Mvh. Børge.

Lukket for kommentarer.