Konservative Per Tærsbøl ønsker højere skat.

Helsingørs konservative borgmester Per Tærsbøl går nu i rette med sine partifæller på Christiansborg om skattestoppet. Borgmester i Helsingør fra 1994. Han siger til Frederiksborg Amts Avis, at han har fået nok af skattestoppet, og nu vil have lov til at hæve skatten.

https://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2006/08/15/053826.htm

Kære Per,

Det gør ondt i mit borgerlige hjerte (selv om jeg ikke er konservativ), når jeg ser en gammel trofast borgerlig kæmper som dig miste grebet. Jeg har stor respekt for at du med dine 66 år stadigvæk befinder dig på arbejdsmarkedet (selv om du er offentlig ansat) – dog vil jeg mene at tiden nu er moden til at du nyder dit otium. Du er (sikkert ufrivilligt) blevet drevet rundt i DR’s manege af venstreorienterede dagsordner i nyhederne her til aften. Det er trist at se. Tag en lang ferie, og brug noget tid med familien – det er dig vel undt..

mvh Allan

5 Replies to “Konservative Per Tærsbøl ønsker højere skat.”

 1. Problemet er jo at en stor del af hans skattepenge går til finansering af sportshaller og kulturhuse i det jyske….

  ære være bloktilskudet…!!!

 2. Jeg kunne ønske mig en bedre ‘analyse’ af den økonomiske situation i Danmark end den overfladiske medierne giver.

  Ser man på kritikken af det stigende skattetryk havde Bertel Haarder et godt læserbrev forleden. Man skal se på udgiftstrykket – i første omgang.

  Når økonomien vokser pænt – BNP – men skatterne vælter ind pga afgifter på olie og pensionsskatter, så stiger skattetrykket alt andet lige når de vokser mere end BNP stigningen.

  Kommunerne har givet stigende udgifter, men omvendt er antallet af folk på bistandshjælp rekordlavt.

  Hvordan er samspillet mellem den kommunale økonomi, den statslige osv ?

  Hvis der ikke er ‘råderum’ til minimale skattelettelser – 1 pct. af BNP – hvordan kan der så være råd til offentlige udvidelser af udgifterne ?

  Tærsbøl er politisk en ræv og ved at borgerne ser med større bekymring på dårlig service, end en stigning i kommunalskatten på f. eks. 0.3 %.

  Bemærk dog også at Søllerøds borgmester Fabrin også har været ude med lignende kritik.

  Man kan næppe betegne ham som rød…

Lukket for kommentarer.