Hvad med efterlønnerne ?

Ledigheden blandt ældre sætter bundrekord
Den gode danske økonomi får flere ældre i job. Arbejdsløsheden hos de mest erfarne nåede i juni nyt lavpunkt.

Der er brug for alle på arbejdsmarkedet. Uanset alder. Det store behov for arbejdskraft betyder nu, at ledigheden blandt ældre er rekordlav. I juni var ledigheden for 50-66 årige nede på 4,6 procent, viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik.

Industriens dagblad

Nu har vi fået øje på at både indvandrere og akademikere faktisk godt kunne passe et arbejde. Hvad med generation 68 ? Kunne vi ikke få nogle af de mest velfungerende tilbage fra landets golfbaner, og sende dem ud med aviser ? Eller de måske for fine til at forsørge sig selv med manuelt arbejde ? Det er da Ebberrød bank at betale velfungerende og velhavende mennesker for at holde fri. Eller har rødvins generationens egne forældre fået gjort rent på deres plejehjemsværelse endnu ? Der er sandelig nok at tage fat på. Med 1.9 million arbejdsduelige på offentlig forsørgelse, skal vi nok finde et par avisbude eller nogen til at gøre rent på bedstemors plejehjem. Det er KUN et spørgsmål om vilje, og det faktum at det ikke kan betale sig at arbejde for 130.000 danskere.

Minister for offentlig forsørgelse Claus Hjort Frederiksen (V) og Skattefascistminister Kristian Jensen (V) passer ikke deres arbejde.

3 Replies to “Hvad med efterlønnerne ?”

 1. Endnu et argument for at lempe skatten, så det bliver mere attraktivt at tage arbejde istedet for passiv forsørgelse.

 2. Selvfølge skal alle der kan arbejde gøre det. Hvis man selv kan spare op, er det helt fint at gå tidligt på pension. Det rager kun mig hvis det sker for min regning.

  I vores tåbelige skattesystem gider de lavtuddannede ikke arbejde fordi forskellen mellem offentligt forsørgelse og det de er værd på arbejdsmarkedet, er alt for lille. Dvs man arbejder kun for forskellen, og de offentlige ydelser er alt for høje.

  De højtuddannede gider ikke betale 2/3 i skat og bliver derfor hjemme og laver plankeværk. Et plankeværk der skulle være lavet af endnu en arbejdsløs.

  Det hele er så tåbeligt at det skriger til himlen.

 3. For mig at se, er det ideen om at alle skal yde efter evne, og nyde efter behov, der ikke fungerer.
  Skal alle have det samme, skal alle arbejds dygtige frivilligt tage et arbejde, så ikke alt det her snak om at det ikke kan betale sig at arbejde, ellers er det hele systemet der skal laves om, til at den enkelte bliver betalt efter værdi, og ikke efter behov.
  Men det sker ikke, der er alt for mange der ikke yder noget af værdi, ikke før omstændighederne tvinger eliten til at omgøre systemet, derfor hvad er i grunden realiteten bag den her påstand om at de her flere ældre vil ruinere velfærdsstaten, folkepension er en thing, men hvad vil pensionering af alle disse folkefunktionærer betyde for staten ?

Lukket for kommentarer.