Er beskatning tyveri ?

Johan Espersen er kun 19 år, men han jonglerer med teoretiske samfundstanker og dybsindige overvejelser på sin velskrevne blog »Hairpin Bend«.

https://www.berlingske.dk/grid/kultur/artikel:aid=779254

Lad os nyde hans blog sammen..

Er beskatning tyveri ?

Svaret på dette spørgsmål er forholdsvist simpelt: Ja, beskatning er at tage andres ejendom uden samtykke eller tilladelse. Det er muligt, at lige præcis du faktisk elsker at betale skat (hvis jeg kender mine kernelæsere ret, så er dette dog ikke tilfældet), men dette betyder ikke, at skat i andre tilfælde ikke er tyveri. Din personlige attitude overfor det at betale skat er nemlig i sidste ende irrelevant, eftersom du kommer til at betale skat uanset hvad denne personlige attitude er. Selv hvis man er den arrigste modstander af enhver stat og man meget hellere vil beholde hele sin indkomst selv, så skal man betale skat. Det forholder sig nemlig sådan, at hvis man nægter at betale skat, så bliver man tvunget til det. Tvang er når man under trusler om aggression bliver manipuleret til at følge en andens vilje, der ellers oprindeligt stod i modsætning til ens egen vilje – og det er lige præcis dette som sker, hvis man nægter at betale skat. Staten kontakter dig med et klart budskab: Hvis du ikke giver os en portion af dine penge, så spærrer vi dig inde i et lille rum i lang tid og tager en endnu større portion penge fra dig. Stillet overfor dette ultimatum vælger de fleste selvfølgelig at give staten den førstnævnte portion af deres indkomst. Dette betyder dog ikke, at staten har fået tilladelse til at tage disse penge. Staten har ikke mere tilladelse end bankrøveren har til at tage imod de penge som bankassistenten bortgiver, når hun står med bankrøverens pistol for panden.

Læs videre på The Hairpin Bend