Multitalentløs

Skatteminister Kristian Jensen erkender, at de grønne afgifter er blevet en pengemaskine som oser mere end forventet. Men hvis der skal være plads til skattelettelser, vil afgifterne ikke blive fjernet, siger han……

…. Det er nu engang sådan, at når man har indrettet sit forbrug efter en vis indtægt, så mangler de penge, hvis en afgift pludselig sættes ned eller fjernes, siger han.

Industriens dagblad, Idag

Kære Kristian,

Engang var du liberal, men så blev du minister og pludselig ser du det som din vigtigste opgave at kradse penge ind til et uhæmmet statsligt forbrug. En klam bureaukrat. Der er ingen tvivl om at skatten på arbejde skal ned.. helt ned… Men det skal alle andre skatter også. Det er bedst for staten at skatten på arbejde bliver sænket, så I kan få folket til at arbejde nogle flere timer for jer. Men det bør altså ikke være det overordnede mål at justere skatten, så staten kan misbruge borgerne mest muligt. Skrue ned et sted, for at skrue op et andet sted – er ligegyldigt for pengenes retmæssige ejermænd (dem der har tjent dem).

Jeg ved godt at dit ressortområde er tilvejebringelse af statens indtægter, og ikke så meget forbruget af dem – men tænk over dette.

Du har en teenage-datter der bruger alt for mange penge. Du har gang på gang har prøvet at få hende til at mindske sit forbrug ved at forklare hende det urimelige i at en 13 årig bruger for 1500,- kr Ole Henriksen skønhedsplejeprodukter om måneden. Uden held. Hvad gør du så ? Du fratager hende de alt for store lommepenge som hun åbentbart får, og tvinger hende på den måde til at tilpasse sit forbrug. Enkelt, og meget effektivt.

Prøv samme fremgangsmåde overfor staten. Man kan ikke bruge penge, som man ikke har. Du er politiker, og skal handle ud fra overbevisninger – hvis du begynder at handle anderledes end det, du tidligere har givet udtryk for, var dine holdninger – så er du jo bare en magtliderlig lille bureaukrat. Eller en multitalentløs lille fyr, der ved en fejl er havnet i job han ikke magter.

kh Allan