Nettobidragsyderne snydt… igen…

Snydt igen igen..

Ikke plads til skattelettelser i 2007

Selv om den danske økonomi fremlægges i særdeles positive vendinger af finansminister Thor Pedersen (V), så vil der ikke blive plads til skattelettelser til danskerne i 2007, fastslog finansministeren.

https://www.jp.dk/indland/artikel:aid=3924176/

Danmarks Radio sikrer at skatteyderne bliver plukket for hver en krone der er til rådighed. DR benytter licenspenge til at arbejde aktivt for oppositionen.

Thors hemmelige reserve

Finansministeren har 1,7 milliarder i baghånden til at dele ud af til de andre partiers planer i forbindelse med finanslovsforhandlingerne. Det tyder DRs udregninger på.

https://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2006/08/29/120505.htm

Regeringen er mere rød en socialdemokraterne.

Liberal tænketank savner Nyrups politik

Regeringens finanslovsforslag får hård kritik fra den liberale tænketank Cepos, der blandt andet opfordrer Thor Pedersen til at gå i Poul Nyrup Rasmussens fodspor.

https://politiken.dk/indland/article166499.ece

Den økonomiske tænketank Cepos er chokeret over manglen på fornuftige initiativer.

Thor Pedersen er en meget privilegeret mand. Han er finansminister i et land, hvor det – lige nu – går rigtig godt med økonomien. Der er høj økonomisk vækst, rekordlav ledighed og stort overskud på de offentlige finanser. Og i dag kl. 11.00 står han i Finansministeriets Rentekammer og præsenterer sit forslag til finanslov for 2007. Og oven i købet er de offentlige finanser så velpolstrede, at han har et ekstra råderum på 4 mia. kr., som han kan bruge næste år.

Desværre er man ikke særlig spændt på, hvordan han vil bruge de 4 mia. kr. Det er allerede kommunikeret ud. De skal gå til nye offentlige udgifter. Til de ældre, til de unge, til børnefamilierne, til forskere, ja i grunden får vel alle danskere en lille luns.

Must read: Cepos artikel

Ja, så kom der endnu en finanslovsforslag hvor de arbejdsfritagede bliver forgyldt. Den offentlige sektor vokser, de arbejdsfritagede skal nasse videre på andres arbejde og nettobidragsydernes skal slave videre for kollektivet. Og det bliver endnu værre når DF har været engang ind over..

Suk !

$

4 Replies to “Nettobidragsyderne snydt… igen…”

 1. Al Ritzau og journalist på Børnsen kan ikke regne:

  https://borsen.dk/650.94076

  “Grænsen for topskat hæves med 8500 kroner

  Der er godt nyt for danskere, som føler sig plaget af skatteniveauet. Tirsdag meddelte Skatteministeriet, at man hæver grænsen fra topskat med 8500 kroner næste år. Det betyder, at man skal tjene 327.500 for at få “fornøjelsen” af topskatten. I dag skal der betales topskat, hvis indkomsten overstiger 318.700 kroner.

  Mellemskattegrænsen hæves med 7100 kroner til 272.600 kroner, mens det almindelig personfradrag stiger med 1000 kroner til 39.500 kroner.

  De nye skattegrænser er resultatet af den årlige fremskrivning af skattesatserne, der sker på baggrund af inflationen.

  /ritzau/”

  https://www.information.dk

  Grænserne justeres automatisk efter Personskattelovens § 20 og følger her endda ikke den forventede lønudvikling på 4 % …

 2. De beløb er så latterligt små at det er til grin. Det er som at pisse i havet. Jeg kan godt at de pisser i havet, men vandstanden stiger altså ikke.

 3. Udgifterne til offentlig forsørgelse stiger
  2006-08-29 16:01
  Trods højkonjunktur og kraftigt fald i ledigheden er antallet af danskere på offentlig forsørgelse stigende.

  Næste år vil omkring 20.000 flere skulle have en månedlig check fra det offentlige, og udgifterne stiger med 9,1 milliarder kroner til i alt 258,6 milliarder kroner.

  Det fremgår af Økonomisk Redegørelse, som regeringen offentliggjorde tirsdag sammen med finanslovforslaget.

  I år er 1.565.000 danskere på offentlig forsørgelser som eksempelvis dagpenge, førtidspension, efterløn, orlov, aktivering og folkepension. 837.000 af dem er folkepensionister.

  Næste år stiger antallet af danskere på overførselsindkomst til 1.585.000 – primært trukket af flere folkepensionister. Unge på SU er ikke medtaget.

  Udgiften til overførselsindkomster udgør knap en tredjedel af de samlede udgifter i stat, amter og kommuner. Det er opgjort til godt 49 procent af bruttonationalproduktet, BNP – svarende til omkring 750 milliarder kroner.

  /ritzau/

  https://borsen.dk/650.94128

 4. VK kan ikke styre de offentlige udgifter
  2006-08-29 10:30
  Stik imod regeringens politik er væksten i de offentlige udgifter i kommuner og amter dobbelt så stor, som regeringen har forudsat. Det erkender finansminister Thor Pedersen (V) i et dokument til Folketingets Finansudvalg.

  For årene 2002 til 2005 er de offentlige udgifter i kommuner og amter i gennemsnit steget med to procent årligt, og det er dobbelt så meget som aftalt mellem regeringen og Kommunernes Landsforening og Amtsrådsforeningen.

  Den nominelle vækst i især de kommunale udgifter til ældre, børnepasning og skoler på i gennemsnit 4,7 procent årligt i perioden overhaler dermed vækst i privatforbruget, der i gennemsnit er steget med 4,5 procent fra 2002 til 2005. Det på trods af, at væksten i privatforbruget har været begunstiget af skattelettelser, lav rente og kraftigt stigende boligpriser.

  I de offentlige udgifter trækker staten ned med et årlig nominel vækst i forbruget på 2,4 procent. Det offentlige forbrug i stat, amter og kommuner tilsammen steg i gennemsnit med 4,0 procent i årene 2002 til 2005.

  /ritzau/

  https://borsen.dk/650.94081

Lukket for kommentarer.