9 Replies to “Konservative tøsedrenge.”

  1. hehe… problemet er jo bare at skattelettelser lige nu vil fucke økonomien helt op…..

    Men så kunne de i det mindste lave en bindende handlingsplan for fremtidige skattelettelser….

  2. svindel og humbug.. ingen skal bilde mig ind at det at det offentlige vokser og vokser .. er en god ting.. skattepengene er mine og man kan da ikke bestjæle folk med det argument at det er sundt !!

    følg med på https://www.cepos.dk/

  3. 10 mia. i skattelettelser – svarer til under 1 procent af BNP – det er blot det samme som væksten i det offentlige forbrug.

    Jeg savner at fagøkonomerne begrunder at dette skulle skade økonomien.

    Det gør Valutafonden og de danske bankøkonomer – men jeg forstår det ikke …..

  4. Frygten hos økonomerne ligger i at økonomien går hen og ‘overopheder’. Dette fagudtryk hvortil der ikke findes nogen faste definitioner, kan let oversættes til inflations stigning. Men i og for sig vil dette næppe blive et problem, hvis man blot valgte at afskedige nogle af de offentlige bureaukrater – og de så blev ansat i den produktive private sektor.

    Ad Christian

    Ã…rsagen til at du hører alle mainstream økonomer forklare om uhyrlighederne ved skattelettelser, er fordi de er uddannet i de gyldne keyneinske skriftruller.

  5. Allan vi er enige om at høje skatter ikke er sundt, men det er altså ikke lige tidspunktet at give skattelettelser.

    Man burde øremærke disse uventede gode danske kroner til fremtidige skattelettelser for at forlænge den højkonjunktur vi oplever i øjeblikket.

    Alternativt kunne man jo bruge dem til at afdrage ekstraordinært på statsgælden

  6. Danskernes lønninger er i heftig stigning, og det skubber muligheden for skattelettelser længere ud i fremtiden, mener økonomer.

    https://politiken.dk/indland/article167049.ece

    Hvad vælger du ?

    Du tjener 100 kr timen

    1. Skatten er 50%. Du får 5% mere i løn. 105 kr. Du betaler 50% i skat og har tjent 2,50 kr. Endvidere er din arbejdskraft blevet mindre værd for arbejdsgiveren forbi du er blevet dyrere.

    2. Du får en skattenedsættelse på 5%. Du betaler 45% i skat og har nu tjent 5 kr. Endvidere er din arbejdskraft stadig lige værdigfuld for arbejdsgiveren.

    Jeg er ikke økonom, men vælger punkt 2, både som arbejdstager og som samfund.

  7. Nummer 2 er da helt klart at eftertragte, ingen tvivl om det.

    Men skattelettelser lige nu vil få forbruget til at gå endnu mere berserk og der vil ske en overophedning… ikke noget jeg har patent på at mene… det er alle de kloge økonomer der siger det….

    ps. tjek min blog – har lige skrevet om de 9 jyske klynkeborgmestre der er på vej mod folketinget for at beklage sig over skattestoppet….

Lukket for kommentarer.