Pestlægen tog fejl, men han arbejder stadig.

I middelalderen havde man et stort problem. Folk døde af en mystisk sygdom og ingen anede hvad der skulle gøres. Nogle kloge hoveder udviklede TEORIER om at man kunne beskytte sig vha sjov hat, et kunstigt næb og briller. Det kan man grine af idag, men det var en TEORI som vandt stor udbredelse blandt de skriftkloge som folket lyttede til. I sidste ende var det dog ERFARINGER der løste problemet. Man fandt ud af at det var hensigsmæssigt at isolere de syge, og bekæmpe sygdommen på den måde. Det gav RESULTATER.

I Danmark anno 2006 raser debatten om skattelettelser. Befolkningen får at vide at landets skriftkloge fraråder skattelettelser baseret på en TEORIER som en fyr der hedder Keynes fandt på. Det er fordi økonomien “overopheder” hvis borgerne bruger for mange penge. Derfor er det godt hvis staten tager penge fra borgerne og selv bruger dem. Socialister elsker Keynes. Han mente at det var en statslig opgave at regulere markedet. Praktiske ERFARINGER fra f.eks Irland viser derimod at markedet sagtens selv kan regulere sig selv. RESULTATERNE taler for sig selv. Efter omfattende skattelettelser og af-bureaukratisering forvandlede Irland sig på rekordtid fra fattig tilskuds-nation til velhavende vækst-nation. Helt uden sjov hat, et kunstigt næb og briller.

Det bør stå lysende klart for enhver, at man ikke bør sætte næsen op efter skattelettelser i denne valgperiode. Vi begynder ikke at spille hasard med dansk økonomi….

Citat: Jens Rohde, selvstændig medieunderviser (???) og sportskommentator på Radio Viborg 1984

Nothing is more calculated to make a demagogue popular than a constantly reiterated demand for heavy taxes on the rich. Capital levies and high income taxes on the larger incomes are extraordinarily popular with the masses, who do not have to pay them.

Citat: Ludwig von Mises, en af det tyvende århundredes mest fremtrædende filosoffer og økonomer.

Sandheden er at jeg i grunden ikke er specielt interesseret i økonomiske teorier. Jeg føler det krænkende at staten beslaglægger mine midler fordi kollektivet mener det er bedst for mig. Det kommer ikke jer ved hvad jeg bruger mine penge til. Jeg er et selvstændigt INDIVID og vil ikke være slave i jeres forbandede omfordelingcirkus.

Læs om klassisk socialistisk Keynes økonomi fra marxisternes leksikon. Det er denne TEORI vores “borgerlige” regering benytter.

2 Replies to “Pestlægen tog fejl, men han arbejder stadig.”

  1. Ã…rsagen til at socialister beundrer keynes teorier, er at teorierne direkte kræver statens indblanding – også kommer de fra en liberal økonom, det kan vel umuligt blive bedre?

    At historien talrige gange har tilbagevist keynes teorier, er desværre ikke rigtigt feset ind i diverse kredse endnu, men man kan vel kun håbe?!

Lukket for kommentarer.