Ansat i socialdemokratiet, men aflønnet af skatteyderne.

Her er lidt klip fra en interessant artikel.

I sossernes tjeneste.

Må offentlige topchefer – som direktøren for Nationalmuseet eller rektoren for Det Fynske Kunstakademi – i fritiden udvikle Socialdemokraternes fremtidige kulturpolitik? Ja, nogle af dem tilmed i arbejdstiden? Det gør de i hvert fald…..

….kulturminister Brian Mikkelsens ledende embedsmænd deltager aktivt – delvist i arbejdstiden – i udarbejdelsen af socialdemokraternes kommende kulturpolitik…

…De statslige chefer i den socialdemokratiske tænketank omfatter direktør for Nationalmuseet, Carsten U. Larsen; direktør for Den Gamle By i Ã…rhus, Thomas Bloch Ravn; rektor for Kunstakademiets billedkunstskoler, Mikkel Bogh; rektor for det Fynske Kunstakademi, Sanne Kofod Olsen; rektor for Forfatterskolen, Hans Otto Jørgensen; samt kommunikations- og marketingchef for Det Kongelige Teater, Kresten Schultz Jørgensen, der indtager en af de mere centrale roller i tænketankens arbejde….

…Ud over cirka 50 socialdemokratiske kulturpolitikere omfatter gruppearbejdet 100 kunstnere og kulturpersoner – »kulturarbejdere« i partiets jargon…

…Fra filmens verdens deltager desuden Oscar-vinderen Anders Thomas Jensen, filmproducent Peter Aalbæk Jensen og skuespilleren Troels Lyby…

…Fra bogens verdens har eksempelvis forfatterne Hanne-Vibeke Holst og Anne Marie Løn samt forlagsdirektør Jakob Kvist meldt sig til udviklingsarbejdet. Fra teatret deltager navne som direktør Jon Stephensen, instruktør Ditte Maria Bjerg og skuespiller Ina Miriam Rosenbaum. Og musikkens verden bidrager blandt andet med Pernille Rosendahl – kendt fra rockgruppen Swan Lee – samt Lecia Jönsson og Ivan Pedersen – bedre kendt som duoen Laban, der lavede landeplagen »Hvor skal vi sove i nat?«.

Også billedkunstneren Bjørn Nørgaard, der var medlem af kulturminister Brian Mikkelsens omdiskuterede kanonudvalg, deltager i det socialdemokratiske arbejde….

…Ud over at socialdemokraterne udviser en manglende respekt for deres medlemmers indflydelse, synes jeg, at kunstnerne overskrider grænsen. De sparrer ikke bare, men deltager i egentlig politikformulering. Det sætter kunstnernes integritet på kanten….

Læs hele artiklen i Weekendavisen

Jeg nærer virkeligt en dyb foragt for socialister.

7 Replies to “Ansat i socialdemokratiet, men aflønnet af skatteyderne.”

 1. “Jeg nærer virkeligt en dyb foragt for socialister.”

  Ditto. Og socialdemokrater og radikale og folkesocialister og revolutionære og hvad de ellers kalder sig ude på venstrefløjen.

  Da jeg læste artiklen i Weekendavisen undrede jeg mig over, at sosserne satser så stærkt på kulturpolitik… Har de tænkt sig at slå Anders Fogh ved hjælp af kulturpolitikken? Hvem pokker afgiver sin stemme til folketingsvalgene på baggrund af kulturpolitikken? Ikke mange. Det virker som skønne spildte kræfter.

 2. Projekterne er fyldt med kulturpersonligheder. Du må ikke undervurdere kendis effekten, den falder mange for – og lader sig holdningsbearbejde. Se bare på idioter som Jens Okking og Klaus Bondam.. De blev valgt ind uden den mindste anstrengelse og uden at ytre et eneste fornuftigt ord.

  Iøvrig tror jeg kulturkamp skal opfattes bredere (og vigtigere) end man normalt gør. Kultur handler om indbyggede holdninger i befolkningen, og de skal ændres. I den kamp fører de røde stort.

 3. Er I gået i selvsving højre-blogs drenge.

  Socialdemokraterne satser som alle andre på at udvikle en kulturpolitik rettet mod fremtiden. Og selvfølgelig deltager folk i arbejdet som har virksomheder, er offentligt som privatansattte.

  Men dette projekt er jo en lille bagatel i forhold til hele kulturkamps ønsket fra regeringen ikke mindst kulturminister Brian Mikkelsen.
  Det r nok forbigået jeres opmærksomhed at der er blevet lavet en Kultur-kanon. Dette er sket på baggrund af en række fagspecifikke udvalg med masser af kulturpersonligheder.
  Dette projekt var stort og omfattende rigtig mange mennesker. Der er eferfølgende udgivet et værk med hvad ministerens udvalgte har fundet vigtige i en sådan kanon.
  Men hele kultur kampen blev startet af regeringen og finansieret af skatteyderne.
  At socialdemokraterne også ønsker at markere en politik på området gør selvfølgelig ondt på jer højre-fløjsere for meningspluralisme kan I ikke lide. I går jo i virkeligheden ind for ensretning og meningstyranni.

 4. Bjarne Thyregod.. Du tror da ikke selv på alt det l… du lukker ud vel ? Socialdemokraterne fører deres kulturkamp for mine skattepenge, er det rimeligt ? Jeg fører også en slags kulturkamp her, men jeg gør det i min egen tid og betaler alle regningerne selv. Det er en vigtigt forskel imellem jer og mig. I nasser. Jeg skaber.

  At høre en socialist tale om ensretning og meningstyranni ville være morsomt, hvis ikke I var så skide farlige..

 5. Det er jo genialt sådan at lade brugerne formulere kulturpolitikken. Sikke perspektiver: Næste projekt for Socialdemokraterne bliver vel at lade brugerne skrive bistandsloven.

 6. Thyregod, din skamløse røde fascist.. Taler du om ensretning og meningstyranni ? Du skal bøje dit hoved i skam når talen falder på tyranni.

 7. Jeg håber at nogle meniger vælgere forvilder sig ind i denne diskussion. De højre-orienterede herinde er jo så rabiate i deres retorik, at man næsten må trække på smilebåndet.

  Skulle vi ikke tage hul på en diskussion af, hvor mange kammerater Fogh har ansat omkring sig. Hvor mange råd og nævn han fik nedlagt, for at oprette nye med egne folk.

Lukket for kommentarer.