Det store omfordelings cirkus

Historisk ulighed mellem rig og fattig

Afstanden mellem rig og fattig har ikke været større siden 1960erne. Alene de sidste 10 år er de højeste lønninger vokset dobbelt så meget som de laveste. Uligheden i Danmark har ikke været større, siden Dronning Margrethe blev gift, ungdomsoprøreren Finn Ejnar Madsen indtog Københavns Universitet, og USA sendte sin første mand til månen tilbage i 1960erne. Danskerne har samlet set aldrig haft så mange penge mellem hænderne som i dag, men langt fra alle er inviteret med til den store forbrugsfest.

https://www.berlingske.dk/indland/artikel:aid=786270/

Ulighed.. Hvor jeg dog hader det ord.. Selvfølgelig er vi ulige. Vi er jo forskellige. Nogen arbejder – andre holder fri. Nogen investerer – andre låner. Nogen tager en uddannelse – andre spiller Xbox.

Alle de konstruktive ting man kan foretage sig i samfundet, bidrager til øget ulighed.

Hvis man investerer i egen bolig bidrager man til øget ulighed.
Hvis man tager en uddannelse bidrager man til øget ulighed.
Hvis man starter en virksomhed bidrager man til øget ulighed.
osv osv..

Ulighed er en god ting. Den motiverer og skaber fremskridt.

Hvis du stjæler fra din nabo mindsker du ulighed, og det er netop den skjulte dagsorden her. Hele denne kampagne skal skabe ønske om øget beskatning og omfordeling.

Lighed er tyveri og tyranni.

Hvis du har 2 personer med hver 100,- kr, så er de lige. Hvis den ene arbejder og tjener yderligere 20,- kr – så har en 100,- kr og den anden 120,- kr. Nu er der skabt ulighed. Så flipper de røde ud over uligheden og beskatter ham med 120,- kr så han skal aflevere de 10,- kr til den der havde 100,- kr. Nu har de begge 110,- kr. Ligheden er genoprettet. Og hvad var det så lige ham der gik på arbejde fik ud af det ? Ingenting ! Hvis ingen får noget ud af at være konstruktiv, hvor længe mon så de bliver ved ?

Det hele er 100% baseret på misundelse.

6 Replies to “Det store omfordelings cirkus”

  1. Jeg undrede mig også meget da jeg så den artikel på forsiden af søndags berlingeren, mens jeg spekulerede på hvorfor det er en interessant historie!! Tror du Berlingeren er en majonetdukke for Venstre, dvs laver skræmmekampagne for Venstre om konsekvenserne af øget ulighed skabt af lavere skatter?

  2. Her er en ny ide. Lav en hemmelig pagt med hinanden. Find dem der tænker som os. Køb kun ind hos dem, arbejd kun for dem, ansæt kun dem. Luk nasserne ude, lad dem rådne op i deres kollektiv.

  3. Hjælper ikke noget 🙁
    Så kommer Robin Hood og hjælper nasserne..
    Og det ville jo også være diskriminerende.
    Skuden synker, spørgsmålet er om vi er med når det sker?!

  4. Det er ikke spor mærkeligt at den omtalte artikel stod i Berlingeren. Det er efterhånden meget svært at se forskel på Berlingeren og Politiken. Mange af Berlingerens artikler er tvistede i noget der ligner en socialdemokratisk retning, Det er yderst sjældent at se artikler i den avis der er fortaler for den personlige frihed og lavere skat !

Lukket for kommentarer.