Stolthed og nyttighed.

Når jeg taler om stolthed mener jeg ikke den sædvanlige stolthed, som er blevet normen i Danmark. “Jeg er for stolt til at gå med aviser, fordi jeg er akademiker” – “Jeg dræber min datter på grund af familiens stolthed” – “Alle har ret et fedt køkken” – osv.. Det er en anden stolthed.

En lille historie fra min fortid:

Jeg kom engang hver uge på en lille ø i Danmark pga arbejde. Man kom til øen med en lille gammeldags færge der var åben i begge ender. Inde på kajen var der en jernstang som kunne vippe op og ned – denne jernstang forhindrede billisterne i at køre i havnen, når der ikke var nogen færge. Det var en retarderet fyr der betjente denne jernstang, og han tog sit job meget alvorligt. Der blev gestikuleret og råbt kommandoer når der blev gjort klar til ombord – og frakørsel – ved færgen. Det var tydeligt at fyren tog sit arbejde meget alvorligt. Dag efter dag. Ã…r efter år. Folk grinede tit af ham, og det generede mig meget. Han fortjente respekt. Jeg forestillede mig, ved hvert besøg – den retarderede fyr om morgenen, når hans vækkeur ringede. Han måtte føle en stolthed og mening med sit liv, forbi der var andre mennesker der ventede på at han skulle komme og løfte jernestangen. Det var ikke fordi han passede sit arbejde som en pligt for kollektivet, men fordi han fik en belønning der var den størst mulige for ham. Der var brug for ham. Det gav ham mening og stolthed. Hvis man havde taget denne stolthed fra ham, havde man ødelagt hans liv.

Vi har allesammen brug for at føle denne stolthed, ellers visner vi. Vi bliver nogle ligegyldige organismer der bare eksisterer – uden mening. Uden stolthed. Nogle kræver større udfordringer end at løfte en jernstang 8 gange om dagen, men det er ligegyldigt. Enhver må selv finde de aktiviteter der giver stolthed, selvtilfredsstillelse og mening med livet.

Pointen her er simpel. Du skal gøre det selv, og for dig selv. Ingen kan hjælpe dig, hverken staten eller din mor. Ansvaret er dit alene. Kollektivisterne ser det anderledes. De vil gøre dig til en lille celle i en stor organisme, der kun eksisterer for at tjene det store dyr.

Bekæmp dem.

7 Replies to “Stolthed og nyttighed.”

 1. Det var en rigtig god lille historie. Lad os håbe at fyren stadig lever uden indblandig fra socialrådgivere og andre myndigheder.

 2. McDonald’s i Vejle, ved motorvejen har en ansat som “er lidt anderledes”. Tror bare hans job er at rydde lidt op og sørge for at der ikke er noget der flyder.
  Den gut løber nærmest rundt for ikke at skuffe nogen. Men med et stort smil!
  Normal eller ej, så er han som ham i denne historie, et plus i den danske befolkning!

 3. Jeg husker en gang jeg var til polterabend og talen faldt på pakeringsvagter. En af deltagerne forstod ikke hvordan nogen ville være bekendt at have det job! Ubegribelig udtalelse. Alle omkring bordet havde sunde og raske efterlønnere (=socialnassere) i deres familie og såå sidder man og punker folk der står op om morgenen for at arbejde og blive skældt huden fuld 7.5 timer om dagen, hvorefter man tjener løn til at klare sig selv og bidrage med skat til samfundet.

  Jeg respekterer P-vagter, telefonsælgere og alle der arbejder på lovlig vis 1000000 gange mere end sunde og raske mennesker (arbejdsløse akademikere, efterlønsnassere m.v.) der går derhjemme.

 4. Tildels enig. MEN statans håndlangere kan nu ikke defineres som uskyldige. En forbrydelse forudsætter et offer, hvilket der sjældent er ved parkeringsafgifterne. Således er det, som så meget andet, bare en skjult skat. Skatteopkrævere er svin – kort og godt. Ergo er de fleste parkeringsvagter også svin, omend mindre svin end efterlønnere og andre nasserøve..

 5. 🙂

  Det gode ved dette site er at man kan blive angrebet fra højre flanke, hvilket er en forfriskende ny fornemmelse

Lukket for kommentarer.