Trabi-land

I alt har staten tjent 21,3 mia. kr. på afgifter på motorkøretøjer mellem 1. januar og 1. august i år – herunder tegner registreringsafgiften sig for 14,4 mia. kr. Tallet overrasker ikke den adm. direktør for Dansk Automobilforhandler Forening (DAF), men det provokerer ham:

“Det kan ikke være rigtigt, at staten skal tjene flere og flere penge på en afgift, der i forvejen ligger på noget så overdrevet som 180 pct. af købsprisen. Regeringen burde benytte de gode tider til at forberede en sænkelse af af registreringsafgiften,” siger Preben Kjær til Børsens Nyhedstjeneste (BNT).

Børsen

På Sveriges side af øresundsbroen betaler man 0 pct. i registreringsafgift – På Danmarks side betaler man 180 pct.

Vi bor i Europas sidste Trabi-land.

Flere impotente blikbøtter
EU’s billigste biler
Danskerne er EU’s fattigste folk efter skat

2 Replies to “Trabi-land”

  1. .. jeg som trodde Norge var Europas siste Trabi-land! Nuvel. Våre to land får gjenoppta den gamle unionen kanskje, det er godt å ha selskap i undergangens time.
    Vi selv drar til Galt’s Gulch…

    MVH
    PAR

Lukket for kommentarer.