De Andres Liv – film om kollektivismen lyksaligheder

De Andres Liv (Das Leben Der Anderen)

Østberlin, november 1984. Fem år før murens fald holder regeringen et hårdt magtgreb om befolkningen med kontrol og overvågning. Den partiloyale stasi-agent Wiesler håber på at fremme sin karriere, da han får til opgave at overvåge den intellektuelle, frittænkende forfatter Dreyman og hans kæreste. Operationen bakkes nemlig op af de allerhøjeste kredse. Men han havde ikke regnet med, at overvågningen ville vise ham en helt anden verden, og han bliver tiltrukket af et liv, som han får sværere og sværere ved at modstå. Systemet kan dog ikke stoppes, når det først er sat i gang, og et meget farligt spil begynder at tage form…

Filmnet

Kollektivismens lyksaligheder. Kontrol med alle aspekter, total afhængighed, overvågning af hele dit liv, statslig indblanding fra vugge til grav, økonomisk plantænkning for det fælles bedste.. Arhh.. Socialisternes våde drøm, og mit mareridt.

Jeg skal se den. Som jeg ville se en horrorfilm af den værste slags.

Filmens hjemmeside – den er fantastisk !
Seven awards to German Stasi film

4 Replies to “De Andres Liv – film om kollektivismen lyksaligheder”

  1. Jeg har lige set “De andres liv” – en gribende film.

    Men den store del af den danske venstrefløj har netop altid kritiseret regimer som DDR. Glem ikke at partierne SF og VS (udbrydere fra SF) blev til i protest mod DKPs Moskva-tro holdninger.

    Jeg er socialist og aktiv modstander af de grove overgreb på menneskerettighederne, som filmen skildrer. For mig er der ingen modsætning. Ingen af os ved hvordan vi ville reagere, hvis vi var vokset op i et totalitært samfund, men i DDR havde jeg forhåbentlig haft modet til at være systemkritiker.

Lukket for kommentarer.