Det politiske spektrum

Jeg er rigtig træt af journalisters opfattelse af højre/venstre skalaen i politik. Hitler bliver altid omtalt som højreekstremist, selv om han var erklæret socialist.

“We are socialists, we are enemies of today’s capitalistic economic system for the exploitation of the economically weak, with its unfair salaries, with its unseemly evaluation of a human being according to wealth and property instead of responsibility and performance, and we are all determined to destroy this system under all conditions.” –Adolf Hitler

(Speech of May 1, 1927. Quoted by Toland, 1976, p. 306)

Dansk Folkeparti omtales som højrepopulistiske. Hvorfor det ? De er da det parti der ligner Socialdemokraterne mest, bortset fra at de har et mere realistisk syn på velfærds-stat kontra uhæmmet indvandring. I den ene finanslov efter den anden, er det DF der kræver offentlige udgifter til først den ene og så den anden. Det er da en socialdemokrats adelsmærke.

Sådan ser det politiske spektrum i Danmark ud. Det andet er bare en forvaskning af sandheden. Når fjolser som P1 professor Niels Ole Finnemann kalder mig højre-radikal, bliver jeg jo nødt til at protestere – da det er lykkedes for de røde røvere blande tingene sammen, og bilde folk ind at nazister og fascister hører til på den yderste højrefløj. De sidder solidt på det totalitære kollektivistiske tankegods, sammen med kommunister og socialister – og de sidder ude på venstrefløjen.

6 Replies to “Det politiske spektrum”

 1. Citat:
  We are socialists, we are enemies of today’s capitalistic economic system for the exploitation of the economically weak, with its unfair salaries, with its unseemly evaluation of a human being according to wealth and property instead of responsibility and performance, and we are all determined to destroy this system under all conditions.” –Adolf Hitler

  (Speech of May 1, 1927. Quoted by Toland, 1976, p. 306)

  Sådan var ordene.

  falkeøje

 2. Der har været en noget tilsvarende diskussion i USA om hvorfor de venstreorienterede webmedier og talkradio ikke er slået an. Det er fordi de allerede er så godt repræsenterede i main stream medierne.
  Den liberale er ikke repræsenteret af nogen eller noget i Danmark.
  Vi kan vælge mellem 80 % skattetryk
  og 50 % skattetryk. Der er ikke nogen der siger at skattetrykket burde være
  omkring 1,5 % – og måske i svære år
  stige til 3 eller endog 3,5 %.
  Det er jo egentlig ikke nogen urimelig
  holdning -den er bare ikke repræsenteret.
  Det er nu også lidt forvirrende.
  Liberal i DK er libertarian i USA.
  Liberal i USA er venstreorienteret i DK.
  Mises sagde at nazisterne var kommunister i praksis fordi staten bestemte alt. Nazityskland var altså
  i følge den klogeste økonom der har levet et de facto kommunistisk regime.

  mvh.
  TOE

 3. Jeg har da ikke noget imod at blive kaldt højreradikal. Det forkerte er at kalde de nationale socialister for højreradikale. De hører til på venstrefløjen – sammen med alle de øvrige socialister, kollektivister og statstilbedere.
  Og i øvrigt er Niels Ole Finnemann en narrehat, hvad kan man ellers forvente fra statens propagandasender?

 4. Morten Messerschmidt er vist ikke socialist. DF ligger altså lidt til højre for S, omend ikke meget.

Lukket for kommentarer.