Misundelsens matematik

Bedre forretning at eje bolig end gå på arbejde

I løbet af de seneste fem år har en boligejer med et gennemsnitligt parcel/rækkehus på 130 kvm. fået en skattefri gevinst på 680.000 kr. ud at at eje deres bolig.

Det viser en opgørelse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet.

Beløbet svarer til 11.000 kr. pr. måned, og når det bliver omregnet til en almindelig faglært lønning, så svarer det til, at man skal arbejde 3¾ år for at tjene det samme efter skat.

44 kommuner har boligejere tjent mere end faglærte

I løbet af de seneste fem år har en faglært arbejder tjent 912.000 kroner efter skat. Det svarer til 15.200 kroner om måneden.

I 44 kommuner har man set over de seneste fem år kunne tjene mere ved at være boligejer med et parcel/rækkehus på 130 kvm., end den faglærte har tjent efter skat ved at gå på arbejde.

Boligejere på Frederiksberg har haft den største fortjeneste. Deres bolig er i gennemsnit steget med 2,7 millioner kroner. Det svarer til, hvad en faglært arbejder tjener på 15 år.

Licens Gestapo

Og hvad så ? Hvad har det med noget at gøre ? Bare rendyrket misundelses matematik fra den socialdemokratiske koncerns regne-afdeling. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd prøver at gøre danskerne modne til den beskatning af værdistigninger på boliger som vil blive en realitet, når socialdemokraterne kommer til magten. Just wait and see.

Her er ligeså interessant udregning.

Hvis man ikke investerer noget, og efterfølgende ikke tjener noget – hvor længe skal man så holde fri for at opnå samme gevinst ?

2 Replies to “Misundelsens matematik”

  1. Det er ikke meningen at menigmand skal investere i den socialdemokratiske stat. Kapitalister investerer og tjener penge på det. Retskafne socialdemokrater konfiskerer kapitalistens gevinst. Så jo, når (lad det ikke ske i vor tid) de vender tilbage til magten bliver vore friværdier beslaglagt. Til fordel for de stakkels, og de svage og regeringen i de pælestinensiske selvstyreområder.

Lukket for kommentarer.