Kaninbjerget

Læs dagens kronik fra Berlingske.. Uddrag..

I Kabbelejes koloni i Richard Adams’ roman »Kaninbjerget« er kaninerne store og velnærede. Tilværelsen bliver serveret på et sølvfad, og derfor er selvopholdelsesdriften sat ud af funktion. Nu slås politikerne om at gøre Danmark til et godt kaninbo….

…de ikke sig selv føden. De fodres med gulerødder og kålhoveder, som en bonde lægger ud til dem i nærheden af boet….

….den stærkeste kanin i Hassels flok pludselig bliver fanget i en snare tæt ved boet og kun med nød og næppe undgår døden. Da går det op for dem, at bonden har fundet ud af at passivisere de fremmede kaniner i boet på sin jord ved at gøre dem afhængige af fodringen, så han kan hæve et passende udbytte ved at sætte snarer op og holde flokkens størrelse konstant……

….Machiavelli, florentineren med det klare blik for politiske mekanismer, sagde allerede for 500 år siden: »Det er lige så vanskeligt og farligt at ville gøre et folk frit, der ønsker at leve i trældom, som det er at ville gøre et folk til træl, der ønsker at leve i frihed.«……

……Om vi danskere lever indenfor eller udenfor Kabbelejes koloni, som trælle eller i frihed, er et spørgsmål, som vi nødig vil have stillet. Det er for direkte, for ubehageligt, for vulgært….

…..Ikke desto mindre havde vores statsminister et klart svar på spørgsmålet, da han skrev sin bog om socialstaten (= velfærdsstaten) for 13 år siden:

»Socialstaten besegler endeligt det ufrie menneskes skæbne. Socialstaten har frembragt mennesker uden mod, mennesker med materielt begær, men uden vilje til at værne om deres egen værdighed som mennesker«…..

….Som om vi kan sikres mod alle sorger og ulykker. Eller som Kafka, der selv arbejdede i et forsikringsselskab, skrev et sted: »Forsikringsvæsenet (læs: velfærdsstaten) ligner primitive folkeslags religioner, man tror at kunne afværge ulykker ved alle slags magiske manipulationer.«……

….. Skal vi blive og lade os fodre, eller skal vi smutte – med værdigheden i behold?..

Berlingske kronik af Ole Olesen

Meningsmåling: Regeringen taber terræn

I en meningsmåling, offentliggjort i dag, mister regeringen og Dansk Folkeparti sit flertal, og Socialdemokraterne bliver største parti. Socialdemokraternes krav om flere midler og velfærd til kommunerne ser ud til at give bonus hos vælgerne. En ny Vilstrupmåling gør partiet til landets største

Berlingske

Vælgernes støtte til skattestoppet er på retur

Der er stadig flertal for VK-regeringens skattestop, men det er skrumpet betydeligt. Vælgerne vil hellere hæve skatten “lidt” end skære ned på velfærden. Fogh-regeringens skattestop er for første gang i fem år kommet under pres. Et flertal af vælgerne, 53 procent, støtter stadig skattestoppet, men den tidligere så massive opbakning er klart på retur

Berlingske

Danmark er ved at pisse en enestående chance for reformer væk. Skatteydernes trældom skal åbenbart forsætte, indtil de slagtes.

Flygt imens tid er..

3 Replies to “Kaninbjerget”

Lukket for kommentarer.