Ny DR skandale


(Den stolte far)

Hemmelig pris for dokumentarfilm

…..Skatteyderne har ad flere kanaler betalt for den omstridte film om danske specialstyrkers indsats i Afghanistan. Men prisen og fordelingen af udgifter og indtægter er en hemmelighed……

……har modtaget et millionbeløb i tilskud fra skatteyderne og licensbetalerne i Danmark og Sverige.

Men hvad filmens samlede pris er, og hvordan udgifter og eventuelle indtægter skal fordeles mellem de offentlige indskydere og filmens private producenter, Cosmo Doc Aps og Christoffer Guldbrandsen Film, er en hemmelighed. Hverken chefen for DR2, Gitte Rabøl, eller Christoffer Guldbrandsen selv vil udtale sig om filmens finansiering.
Fra Det Danske Filminstitut har filmens producenter modtaget knap 1,2 mio. kr. i manuskriptstøtte, udvikling, produktionsstøtte og lancering. Fra Nordisk Film- og TV-fond er givet 300.000 norske kr., svarende til cirka 280.000 danske kr. Dertil skal lægges DR2s og STVs bidrag fra licensbetalerne.

Men ifølge radio- og fjernsynsloven er Danmarks Radio undtaget fra aktindsigt i programvirksomhed og »forretningsmæssige forhold der knytter sig hertil«. Derfor har det ikke været muligt at få oplyst, om de økonomisk involverede, inklusive de private investorer ville have haft råd til at droppe filmprojektet undervejs, hvis teorierne om skjulte fangemishandlinger i Afghanistan ikke kunne bevises….

….Netop fravær af egentlig dokumentation for filmens anklager om fangemishandling i Afghanistan udgør kernen i kritikken af filmen, ligesom filmen er beskyldt for konsekvent at se bort fra omstændigheder og udtalelser, der ikke understøtter filmens anklager.

DR2s chef Gitte Rabøl siger om den økonomiske risiko blot, at hvis projektet var standset undervejs, måtte indskyderne bære tabet. Men hun erindrer ikke, at det er sket, at et dokumentarfilmprojekt ikke er nået frem til fjernsynsskærmen.

Ifølge Det Danske Filminstituts områdedirektør for produktion og udvikling, Claus Ladegaard, udgør producenters del af finansieringen normalt mellem nogle få procent og op til 15-20 procent.

Filminstituttets konsulent på filmen, Dola Bonfils, siger, at filminstituttet har støttet filmen, fordi filmen har en kunstnerisk ambition og betjener sig af kunstneriske løsninger i filmsproget.

»Den skal leve i mange år som et kunstnerisk værk«, siger hun.

Berlingske

Nu må vi altså ha lukket Licensgestapo.. Det er jo det rene STASI samfund vi lever i. Socialistisk mediemanipulation af værste skuffe. Betalt af danske skatteydere og licensbetalere.

https://skattetryk.spreadshirt.net/

One Reply to “Ny DR skandale”

  1. dr. Joseph Goebbels kunne ikke havde gjort det bedre!

    Jeg så 5 minutter af et debatprogram på dr hjemme ved mine forældre den anden aften. Man skulle kalde dr for “dr- talerør for (S)”.. det har intet med public service at gøre!

Lukket for kommentarer.