Godt gået, Jan Monrad

jan_monrad.jpg

Jan Monrad: Velfærd er, at unge knokler, for at ældre kan dandere den
Hvorfor skal den kvalificerede arbejdskraft “køre formålsløst rundt på vejene og pege på får og geder” i stedet for at bestille noget, spørger den ene halvdel af komikerduoen Monrad og Rislund.

Der er mere i komikeren Jan Monrad end kalapøjsere og smålumre vittigheder. Bedst kendt som den ene halvdel af duoen Monrad og Rislund skælder han ud på den danske velfærdsmodel, der sender ældre på efterløn, når arbejdsmarkedet har brug for kvalificeret arbejdskraft.

“Der bliver flere og flere ældre, som skal køre formålsløst rundt på vejene og pege på får og geder og være i vejen for alle andre. Samtidig råbes der på kvalificeret arbejdskraft. Men nej – den kvalificerede arbejdskraft skal gå derhjemme og hygge sig og se Faster Madmand i fjernsynet i stedet for at bestille noget,” skriver han i Ekstra Bladet.

Jan Monrad giver ikke meget for den højt besungne danske velfærd.

“I virkeligheden betyder velfærd,” skriver han, “at et yngre menneske skal knokle røven ud af bukserne og betale en masse penge i skat, for at en ældre medborger kan gå rundt og dandere den og spille golf.”

En af problemerne er Dansk Folkeparti, der med løfter om “ægte velfærd” ifølge Jan Monrad holder arbejdsdygtige mennesker væk fra arbejdsmarkedet.

“Således kan partiet lefle for den stadigt voksende gruppe af seniorer, der er skræmte ved enhver forandring, samtidig med at samfundet må importere udenlandsk arbejdskraft, hvilket ikke helt hænger sammen med DF’s syn på samme.”

180

Book ham

Jeg henviser for 117ende gang til mit gamle indlæg, der blev trykt i Politiken.
Generationen der åd deres egne børn

Meget mere på emnet “efterløn

2 Replies to “Godt gået, Jan Monrad”

  1. Min generation, den i midten, er så bare hverken velfærdspampere (68erne, tidens 55-70 årige) eller ydere (dem under 40 år i dag), vi er bare til overs, både fattigere end dem som kom før os, og fattigere end de næste. En ganske interessant sensation som man helst ikke snakker om i vor klichefyldte velfærdsdebat. Der er mange som kan klynke, men den yngre generation har dog stadig chancen for score kassen. Mon ikke de oplagte rationaliseringer indfinder sig tids nok til at redde jeres røv, sådan at der netop er rigeligt jobs til jer nu (som der ikke var til min generation), og alligevel ikke for stor mangel på arbejdskraft, når 68erne er på plejehjem? Jeg tror I skal lade nå-generationen om at græde snot.

Lukket for kommentarer.