Ejendomsmæglerkæden Home i Skats tjeneste

Update: Jeg rykker lige denne post tilbage i toppen, da Home har kommenteret…

home2.jpg

Boligejere skjuler ekstra rum

Mange kvadratmeter i kældre og på lofter bliver aldrig registreret. Først, når boligen skal sælges, pustes de reelle boligstørrelser op. Danske boligejere holder i stor stil fuldt udnyttede kældre og lofter skjult for myndighederne. På den måde sparer husejerne ejendomsværdiskat, mens staten går glip af skatteindtægter for op mod 150 mio. kr., vurderer ejendomsmæglerkæden Home.

Berlingske

Nej, hvor er boligejerne dog nogle asociale svin ! Tænk engang at de har rum i deres hus som de skjuler for alle os andre !! Jeg er chokeret !! Det er jo ligesom at stjæle brøde ud af munden på sultende efterlønnere. Hvor er det godt at vi har ejendomsmæglerkæden Home, som kan spionere inde i folks private hjem og sende deres observation ind til Skat.

Og hvor er det dog synd for de hæderlige ejendomsmæglere fra Home, at de skal arbejde med den slags kunder. Måske skulle vi allesammen lette dem for den byrde og finde nogle andre når vi skal have vurderet huset ?

9 Replies to “Ejendomsmæglerkæden Home i Skats tjeneste”

 1. En ting er herefter helt sikkert: HOME skal ihvertfald ikke sælge nogle af mine ejendomme. Hvad bilder de sig ind. At optræde som statsstikkere overfor deres kunder – fy fan!!!

 2. home vil gerne rette den misforståelse, at vi “indberetter” kvm. til Skat.
  Det gør vi IKKE. Vi er sælgers mand og anbefaler blot sælger, at han får registreret de evt. ekstra kvadratmeter ved et salg af boligen, for ellers er det svært at forstå for køberen, hvorfor han eller hun skal give den højere pris for boligen, hvis ikke det retvisende antal kvadratmetre fremgår af salgsannoncer og salgsopstillinger, men det er helt op til sælger, om han vil følge vores råd.
  Med venlig hilsen
  Niels H. Carstensen, home.

 3. Hej Niels,

  Tak for din email hvor du truer mig med “undersøgelse af koncernens jurister”.. Jeg ved ikke rigtigt om det med logoet har noget på sig, da det handler om en satirisk gengivelse. Hvilket er lovligt. Men jeg retter det (indtil videre), så vi kan koncentrere os om sagens kerne. Forklar os lige hvorfor I overhovedet blander jer i skattespørgsmål ?

  Ejendomsmæglerkæden anslår, at op mod 30 pct. af de ældre huse på landet – eller omkring 39.000 boliger – har en tagetage, som udnyttes ulovligt. I byerne er problemet ifølge Home mindre.

  »Typisk glemmer man at oplyse til myndighederne, at man har taget nogle ekstra kvm i brug, og derfor betaler man heller ikke skat af det ekstra boligareal,« siger kommunikationschefen.

  I indberetter måske ikke specifikke boliger, men bruger alligevel jeres viden til at informere skat om at 30% af boligerne ikke betaler nok skat. Er det ikke at udlevere information I har indsamlet om folks private hjem ? Jeg vil gerne have en forklaring på hvorfor det er i boligejernes interesse at blive mistænkeliggjort i pressen.

 4. Vi fortæller absolut ikke Skat noget, som Skat ikke allerede ved, hvad dokumenteres af artiklen i JP dagen efter den første, hvor Skat fortæller om deres egen undersøgelse, hvor Skat konkluderer, at 5 pct. af alle kvm. ikke beskattes. Den undersøgelse har vi intet med at gøre. Men vi har det princip, at vi svarer på de spørgsmål, vi bliver stillet, så når en journalist spørger, så svarer vi – naturligvis under hensyntagen til vore sælgere. Men det er altså ikke hemmeligheder, vi offentliggør. Tværtimod. At du misbruger det til at mistænkeliggøre home på din hjemmeside, forstår jeg ikke, men man er måske nødt til at være skarp i tonen for at tiltrække besøgende?
  Med venlig hilsen
  Niels H. Carstensen

 5. Jeg er en ganske almindelig skatteyder, og har faktisk købt mit hus igennmem Home. Jeres statistik er baseret 100% på Home kunder, og dermed på mig. Det finder jeg mig ikke i.

  Du kommer med de sædvanlige undskyldninger, som informanter altid kommer med bagefter. “Jamen jeg sagde ikke noget de ikke vidste i forvejen”..

  Lad mig spørge dig om noget. Hvis en spørger dig om hvor mange der får lavet sort arbejde på den gade du bor på, bruger du så weekenden på at kikke over hækken ? Selv om Skat godt ved ca. hvor mange det er, synes du forhåbentlig det er lidt grænseoverskridende at udlevere den slags information om dine naboer.

  Nu spørger jeg igen: Hvorfor mistænkeliggør Home deres kunder i pressen ?

 6. Vores korrespondance stopper lige herefter, hvor du kalder mig informant, som er kun er niveauet bedre end udtrykket stikker. Men før jeg lukker debatten, så lad mig svare på dit spørgsmål: Vi oplyser ikke noget som helst til Skat. Du har totalt misforstået teksten i artiklen. Vi vejleder og rådgiver vore boligsælgere, at det er til deres fordel, hvis de opgiver det korrekte antal kvm., når de skal sælge huset. Vi fører ikke nogen form for statistik over, hvor mange home-kunder, der ikke gør det. Vores viden er baseret på oplysninger fra flere kilder – herunder offentlige tilgængelige databaser, som enhver journalist kunne have fundet frem til.
  Så du har ikke ret. Vi udleverer ikke home-kunder. Vi mistænkeliggør dem heller ikke. Du mistænkeliggør derimod gud og hvermand på din hjemmeside. Herunder home. Det klæder dig ikke.
  Med venlig hilsen Niels H. Carstensen.

 7. HOME har vist lært eet og andet af Kulturberigerne : vi/ jeg er blevet misforstået.

  Det måske kun et spørgsmål om tid før det viser sig at det ikke drejer sig om misforståelser.

  I ved hvad der sker, når I køber et nyt TV-apparart ?

Lukket for kommentarer.