Respekt

Overlæge tjente 3,7 millioner kroner på sit bijob

Offentligt ansat læge arbejder én dag om ugen på privatklinik. Indsatsen sikrer ham en ekstra månedsløn på 307.000 kroner.

Ã…rhus Stiftstidende via Polemiken

Misundelse er en følelse, et ønske om at have en andens egenskaber, status, evner, anseelse eller ejendele. Misundelse har ikke nødvendigvis med ting at gøre; det centrale er fornemmelsen af den anden er i en bedre situation end man selv er.

Wiki

Hvis bare danskerne ville bruge halvt så meget tid på at dygtiggøre sig og arbejde, som de bruger på misunde andre deres success – så ville vi være nået ca halvdelen af vejen. Desværre foretrækker de fleste danskere at sidde med deres ølmaver i kolonihavehuset og forarges over dem bliver belønnet for at yde noget. Hvis du bliver forarget over at læse om en læge der bi-jobber privat og tjener 3,7 millioner – så tænk over følgende: Hvad kunne jeg selv gøre for at tjene så mange penge ? Hvorfor gør jeg det ikke ? Er det virkelig en indbygget uretfærdighed i verden ? Eller er jeg bare for dum og doven ?

Vis dog manden respekt for sin kunnen og dygtighed.

5 Replies to “Respekt”

 1. Den er faktisk ikke så simpel endda. Grunden til at lægen kan tjene så mange penge på en privatklinik er jo at hans løn er betalt af det offentlige, dvs. dig og mig. I en verden hvor folk (eller deres forsikringsselskab) selv betalte for sundhedsydelser ville man slet ikke tillade at taksterne var så høje.
  Systemet fungerer ved at man centralt fastsætter en takst for hver type operation baseret på hvor sløvt det hele foregår i det offentlige system. Nogle læger er heldige at netop deres speciale er fejlnormeret og derfor kan gøres meget billigere end den offentlige takst og kan derfor sparke en bunke patienter igennem og hæve belønningen hos det offentlige.
  Der er største respekt til de folk som kan levere en vare som kunderne vil betale for og som kan blive velhavende på dette. Lidt mindre respekt til de læger som kan gennemskue fejlene ved vores offentlige finansierede og styrede system og bruge dette til at malke skattepenge.

 2. 1. Han er da ikke heldig, han er dygtig.
  2. Hvorfor skulle han så sælge sine ydelser til under markedspris ?
  3. Privatiser sundhedsvæsenet, så er den sag et mellemværende imellem ham og forsikringen.

 3. 1) ja men ikke nødvendigvis dygtig til at levere det kunderne efterspørger men dygtig til at levere det som tilfældigvis giver kassen i den offentlige normering
  2) vi har ikke den fjerneste ide om hvorvidt ydelsen sælges til markedspris da vores offentlige system udelukker dannelsen af en markedspris, derfor sælges til den pris som tilfældigvis er beregnet af nogle uduelige embedsmænd
  3) enig!
  Pointen er at vores 95% offentlige system mangler muligheden for dannelse af en markedspris på sundhedsydelser. Prisen dannes ud for nogle teoretiske beregning på omkostninger, hvilket betyder at kunderne kan komme til indirekte at betale langt mere for en ydelse end de (eller deres forsikring) måske var villige til. Der er ikke et sundt liberalt system, det er et system som inviterer til udnyttelse for skatteborgernes penge. Det er ikke noget at hylde!

 4. “Nogle læger er heldige at netop deres speciale er fejlnormeret og derfor kan gøres meget billigere end den offentlige takst og kan derfor sparke en bunke patienter igennem og hæve belønningen hos det offentlige.”

  Han burde da have en medalje for at spare det offentlige for en bunke penge.

 5. Det er som anført langt fra alle læger, der kan profitere af den nuværende situation med ubalance mellem efterspørgsel og udbud af visse ydelser inden for det offentlige sundhedsvæsen. Det er rigtigt, at afregningstaksterne hviler på et teoretisk grundlag. De 3,7 mio./år lyder heftigt. Over 2 mio. går tilbage som skat, men der bliver en pæn slat til overs.
  Jeg er selv læge og kan udmærket forstå, at muligheden for at tjene en sådan sum i sin fritid må forekomme ubegribelig, hvis man anvender et socialt retfærdighedskriterium. Lægen har jo ikke opfundet den dybe tallerken, men anvender blot en del af den viden og de færdigheder, han/hun har lært hos det offentlige.

Lukket for kommentarer.