Vi er til grin

Anders Fogh Rasmussen og Bendt Bendtsen har netop afsluttet forhandlinger om en økonomisk plan, som medfører skattelettelser for 10 mia. kr….

…fem milliarder går til et øget beskæftigelsesfradrag og andre fem milliarder skal bruges til at hæve bundgrænserne for, hvornår vi betaler mellem- og topskat….

… finansieres ifølge TV2 ved at indføre inflationsregulering af energiafgifter – med undtagelse af benzin og diesel til biler – samtidig med, at en lettelse af bruttoskatten sløjfes…

Berlingske

Kommuner vil hæve skatten

Med planlagte skattestigninger for mindst halvanden milliard kroner står kommunerne for at bryde aftalen med regeringen. Der er ikke penge nok til velfærd, lyder begrundelsen fra en borgmester.

Politiken

Latterligt.. Alle der gør en ekstra indsats, bor i eget hus og kører i bil, er til grin med denne aftale. 10 milliarder er INGENTING, og når man tager ekstra benzinafgifter, stigninger i beskatningen af ejerboliger og højere kommuneskatter med i betragtning – har de danskerne der betaler for andres arbejdsfrie tilværelse, ikke fået en eneste krone af deres penge retur (eller ihvertfald så lidt at det kan være ligemeget)..

Danmark fortjener at gå ned med mand og mus.

6 Replies to “Vi er til grin”

 1. Ja så vidt jeg kan læse ud af det skatteudspil, så har vi bare at gøre med en omfordeling mellem de forskellige skatter. Det er et nulsumspil (faktisk mere skat når man tager kommune skatten med.

 2. Så vidt jeg forstod sætningen omkring benzin og diesel er det faktisk sådan at netop disse afgifter IKKE vil stige.
  Det tyder det også på når man læser JP.dk “Dog slipper bilejerne for dyrere benzin- og dielselafgifter.”
  Så heldigvis lidt mindre alarm på den front.
  Men når man samtidigt hører at de 10 mia er fuldt finansieret spørger man så også sig selv om alle de 10 mia så skal komme fra de grønne afgifter.

  Den her regering fortjener altså ikke at blive kaldt liberal. Det er en flok greenpeace socialdemokrater hele bundtet.

 3. Jeg kan desværre ikke finde citatet. Men der kom en udmelding fra Connie Hedegaard at netop benzin og diesel skam da VAR med i den pulje af afgifter der blev indexreguleret efter de nye regler.

  Så jo ikke alene får vi intet reelt ud af denne “skattelettelse”. Som hus- og bilejere kommer vi højest sandsynligt til at betale mere..

 4. Den var her, fra jp.dk

  ” Modsat de første oplysninger om, at benzin og diesel skulle være undtaget fra afgiftsstigningen, påpeger Hedegaard, at det også er med.

  – Brændstoffet er med. Det er alle energiafgifter, siger hun.”

 5. Jeg kunne så forstå hvis der rent faktisk var en enig videnskab der kunne pege på bilen som den egenrådige synder i den globale opvarmning.

  Jeg har dog ikke set andet end modsætninger alt efter hvem fra den videnskabelige elite der udtaler sig om emnet.

  Men nå ja de har selvf brandbeskattet os på tyndere grundlag før :o(

Lukket for kommentarer.