Patent- og Varemærkestyrelsen

Det er sagt så mange gange før og det vil blive sagt så mange gange til: Venstrefløjen har taget patent på godheden. Uanset argumenter og analyser vil facit altid blive, at venstrefløjen vil det gode og borgerligt-liberale vil det onde.

Cepos blog

Jeg har i dag sendt følgende email til Patent- og Varemærkestyrelsen.

Attn: Patent- og Varemærkestyrelsen

Jeg har flere steder læst mig til at venstrefløjen har taget patent på godheden. Kan I levere dokumentation for dette ? Hvis det virkelig skulle vise sig at de har patent på godheden, vil jeg gerne udfordre dette patent.

mvh Allan

Jeg vender tilbage med deres svar.

One Reply to “Patent- og Varemærkestyrelsen”

 1. Kære Allan !
  Tak for din henvendelse. Da man i sig selv ikke kan patentere “godhed” tror jeg næppe der er indleveret ansøgning, men vi kan selvfølgelig ikke vide om der er noget om snakken. Spørgsmålet er om ansøgningen bliver godkendt.

  Først og fremmest skal der være tale om en praktisk nyskabelse – dvs. man skal kunne præsentere eller forklare en praktisk gennemførelse af en idé – og altså ikke blot idéen i sig selv. Eksempelvis kan man ikke få patent på den ide at lave et viskerblad, som ikke laver striber på ruden, men derimod nok på en bestemt udformning af viskerbladet, så det ikke laver striber.

  Nogle opfindelser er på forhånd udelukket fra patentering. Det gælder bl.a. opdagelser, matematiske metoder eller opfindelser, som udelukkende har kunstnerisk eller dekorativt indhold. Ligeledes kan der i dag heller ikke udstedes dansk patent på edb-programmer, plantesorter eller dyreracer.

  For at man kan få patent, skal opfindelsen være ny – ikke kun i Danmark, men i hele verden. Den må fx ikke have været publiceret i tidsskrifter, patenter eller patentansøgninger, i brochurer eller lignende – endsige offentliggjort gennem foredrag, udstillinger eller anden form for udnyttelse. Opfindelsen må altså ikke være kendt af en ubestemt kreds af mennesker.

  Opfindelsen skal adskille sig væsentligt fra den kendte teknik på området. Der forlanges således en vis kreativitet med udgangspunkt i en allerede kendt teknik.

  Der tages ikke hensyn til, hvilken teknik opfinderen havde kendskab til, da han/hun gjorde opfindelsen. Det afgørende er, hvilken teknik der rent faktisk viser sig at være kendt på ansøgningstidspunktet.

  Hvis du har yderligere spørgsmål, er du naturligvis velkommen til at kontakte os igen.

  Venlig hilsen

  Mette XXX
  Konsulent
  Patent- og Varemærkestyrelsen

Lukket for kommentarer.