Barn af kannibaler

Efterlønsordningen lokker så mange ældre væk fra arbejdsmarkedet, at det er en trussel mod samfundsøkonomien.

Hvis blot en tredjedel af de 143.000 efterlønsmodtagere var i arbejde på fuld tid, ville den samlede værditilvækst i samfundet udgøre 26,5 mia. kr.

Det svarer til, hvad de offentlige kasser sammenlagt får ind fra mellem- og topskatten

epn

Vores forældres generation æder os. De gældsatte samfundet, vi betalte gælden – nu æder de hele gevinsten ved vores arbejde. Føj, hvor er de klamme.

16 Replies to “Barn af kannibaler”

 1. Dine forældre måske. Mine opbyggede samfundet efter krigen til et niveau, hvor dine overtog institutionerne. Mens jeg og mine klassekammerater kom ud til arbejdsløshed, gik du i lilleskolen.

  Da jeg og mine klassekammerater grundet konjunkturer blev taber i rotteræset, havde du al den økonomiske tryghed i ryggen, et svinsk 68er-forældrepar kunne give. Du og din generation har væltet dig i rigdom, akkurat som dine forældre, mens jeg og mine klassekammerater sammen med vore forældre har betalt prisen.

  Ingen taler om denne generationernes ulighed, men den er vist større end nogen anden ulighed i samfundet. Dem som skylder, er 68er-generationen PLUS deres børn.

  Dem som har tilgode er generationen før 68, og generationen før deres børn.

  At se jer give af jeres velstand frivilligt er vel lige så usandsynligt som en statsligt dirigeret omfordeling, så hvad rager den samfundskagedebat egentlig os udplyndrede?

 2. Som leder oplever jeg alt for tit, hvilke egocentriske individer min “degeneration” har udviklet sig til.

  Dovne, selvglade, grådige – rør ikke en finger for andre – giver aldrig en bajer. Dumme socialister og radikale hele hoben. Alle på efterløn såsnart det er muligt, også selvom de aldrig har skullet løfte andet end deres egne brede røve.

  Total foragt til dem fra mig.

  Mvh. Børge.

 3. Efterlønnere uden men bør i arbejde, men de skal behandles ordentligt af deres tåbelige yngre chefer, husk lige det 🙂

 4. Hmm?

  Hvad skete der med min kommentar? Jeg kom godt nok til at anføre mailadressen fra mit arbejde (min fejl, vane, da den blev sendt fra arbejdet), men det var nu godt nok mig.

  Mvh. Børge.

 5. Første gang man poster skal jeg godkende det pga spam. Derefter kommer den på med det samme. WordPress har opfattet dig som en ny bruger.

 6. Med den indstilling til folk over 50, erhvervslivet har, er det rent hykleri at klage over at de går på efterløn. Fyr de danske ledere. I hvert fald dem under 50 fra den kreative klasse.

 7. Valiant, du er vist ikke den hurtigste knallert på molen ! Erhvervs livet er fuldstændig ligeglade med hvme du er og hvor gammel du er. De vil bare gerne tjene penge til aktionærerne. Drop de latterlige undskyldninger og kom ind i kampen.

 8. Sludder. Dem som ansætter er fyldt med fordomme og andet bras. De unge har erobret chefgangene og er fyldt med lort fra deres tåbelige 68er-lærere.

 9. ps, har du hørt om prikkerunder, om hvilken aldersgruppe det ramer? Man skulle ikke tro det!

 10. Tag et par tudekiks, man fyrer selvfælgelig dem er ikke tager deres del af læsset. Hvis en virksomhed der fungerer i det frie marked ikke går efter den effektive løsning, så dør den – og der kommer en ny som kan finde ud af det. Det er en naturlov som ikke kan omgåes, medmindre man lever i det offentlige burokrati.

 11. Din tillid til dansk erhvervslivs ledere er rørende. Måske skal du ud i livet, måske skal du bare være lidt ældre..

 12. Det har intet med tillid at gøre. Sådan fungerer det frie marked. Hvis nogen ikke er effektive, kommer der bare nye til.

 13. Nåeee, tænk det vidste jeg ikke /ironi

  rettelse: sådan fungerer det perfekte marked. et sådant haves ikke, og ikke engang noget som svagt ligner..

Lukket for kommentarer.