Velfærd ødelægger mennesker

red_cocaine1.jpg

Integration. Et eller andet ved Danmark gør somaliere sløve og besværlige, og et eller andet ved USA gør dem hårdtarbejdende, selvsikre og optimistiske.

WA

Den svenske økonomihistoriker Benny Carlson hørte rygtet fra en af sine studerende på Lunds Universitet: At der i Amerika findes en usædvanlig enklave af somaliske flygtninge. Usædvanlig fordi de taler sproget, arbejder manisk, klarer sig godt og har succes. Interessant for et land som Sverige, hvor det ligesom i Danmark går elendigt for netop somalierne. Af alle flygtninge er de sværest at få i arbejde eller blot få til at stå til rådighed. Det gør kun 41 procent af de voksne, og af dem har 27 procent et job.

Carlson rejste til USA for at lede efter et modbillede til det triste og selvforstærkende svenske og fandt det i Minneapolis, hovedstaden i Minnesota, hvor han ikke alene pludselig befandt sig i verdens største somaliske samfund uden for Somalia, men også midt i en energisk gruppe entreprenante mennesker i gang med at etablere sig i det nye land som herrer i deres egne frisørsaloner, transportfirmaer, rejsebureauer, aviser, restauranter og benzinstationer. Deres deltagelse i arbejdslivet er dobbelt så høj som i Sverige, og andelen af selvstændige somaliske erhvervsdrivende er 20 gange højere end i Sverige.

Raapil

Det er fustrerende at danskere ikke kan kende forskeld på velstand og velfærd. Velstand er det man opnår når man arbejder, uddanner sig og investerer i sig selv. Velfærd er de penge man modtager fra sine medborgere som almisser. Velstand motiverer til hele tiden at gøre sit bedste. Velfærd ødelægger arbejdsmoral og skaber klienter. Velstand opstår i fri handel mellem fri mennesker. Velfærd er tyveri og skaber et totalitært samfund baseret på tvang.

Befri dit liv. Sig nej til velfærd, og ja til velstand.

One Reply to “Velfærd ødelægger mennesker”

Lukket for kommentarer.