Skattehumor

Hårene rejser sig i nakken når nogen taler om deres ret til at beskatte mig, og der er for det meste ret kort vej til ophidselse. Jeg læste lige et par eksempler på skatte moral, fra et par bloggere der har lidt nemmere ved de det sjove i skatten end jeg har. De er begge ret morsomme, ta’ et kik.

Når to mennesker indgår en sort forretning, får de noget sammen, på samme måde som en mand og kvinde, der dyrker sex med hinanden for første gang.

Etisk regelsæt for sorte penge af Hejmdal

Lad os tage udgangspunkt i en flok børn. De har alle adgang til at plukke æbler. De må plukke så mange, de vil, og der er rigeligt med æbler. Vorherre ejer æblerne, så ingen har ejerskab over æblerne uden ved at plukke dem. Der er mulighed for at sælge æblerne og spare op til andre ting. Vi isolerer diskussionen til at handle om beskatningens retfærdighed, så vi beskæftiger os ikke med, hvorvidt fællesskabet har behov for eller lyst til eller planer med æblerne

Skattepsykologi af Ulla Nørtoft Thomsen