Individet er stolt, fællesskabet er ynkeligt

joost_logo.jpg

Dansk net-TV får international hæder

Skype-opfindernes TV-debut vinder bronze som årets mest teknologifornyende opfindelse i Wall Street Journals årlige prisuddeling. Det danske net-TV Joost, som Skype-opfinderen Janus Friis, står bag, har fået bronzepladsen som årets mest teknologifornyende opfindelse..

…. Joost har hovedkontor i Luxembourg…..

Business

Danskerne bliver så stolte, når en af deres egne driver det til noget. Bare han for guds skyld ikke får økonomisk vinding af det, så skifter stoltheden på et millisekund til misundelse. Faktisk bliver de så stolte (mest af sig selv, fordi de er danske) at de overser at der faktisk ikke er noget at være stolt af. Janus Friis har grund til at være stolt. Han har nu (sammen med sin makker) for tredje gang lavet et stykke software, som er nyskabende – og dette er alene produktet af hans foretagsomhed. Det har intet at gøre med at han er født i Danmark, og dem der prøver på at få del i æren ved at hævde et fællesskab med ham på baggrund af de også er født på den samme sandbanke, er bare for ynkelige.

Iøvrigt ligger Joost slet ikke i Danmark. Det ligger i Luxembourg, hvor skatten er lav. Det gjorde Skype også. Kazaa lå på en eller anden ø i det sydlige stillehav, som jeg har glemt hvad hedder. Fælles for dem alle er minimal statslig indblanding og lav skat.

Dette er 117ende episode af en ret trættende føljeton. Der er stort set ingen virksomhedshandler i milliardklassen, der foregår i Danmark mere. De individer der tjener store penge på deres gode ideer, er da ikke så dumme at de betaler skat i Danmark. De flytter til udlandet og betaler deres skat der. Dansk skat er forbeholdt lønmodtagere, der holdes fanget i Totalstaten af børn, ex-koner, osv.

Janus Friis har som INDIVID præsteret noget stort, og Janus Friis har al grund til at være stolt. Det har du ikke bare fordi du er dansk. Luk ned for stoltheden og nyd dit ophold i velfærdsstaten.

PS: Jeg håber at Janus Friis kommer til at tjene mange milliarder igen, og jeg håber han ikke betaler en øre i skat til nogen. Ideen er hans. Initiativet er hans. Produktet er hans. Æren er hans. Pengene er hans.

Joost

4 Replies to “Individet er stolt, fællesskabet er ynkeligt”

  1. Ganske enig i din vinkling på denne historie. Jeg undrede mig meget, da produktet blev udnævnt til at være “dansk”, hvilket det i *meget* lille grad er.

    Vi får se om Joost bliver den store succes. Jeg er ikke synderligt imponeret efter at have prøvet softwaren i noget tid (det vil sige, jeg holdt op igen, og skal virkelig kede mig for at fyre op under det igen). Måske når de får mere og bedre indhold og måske når det bliver nemt at tilgå via alm. TV vil det vise sig at være en succes.

  2. Jeg var heller ikke synderligt imponeret af skype….

    Indtil mine kontakter kom på og jeg pludselig kunne bruge det til noget.

Lukket for kommentarer.