Bagholdsangreb på boligejerne

1000kroner2.jpg
(Penge er da bare noget man trykker i nationalbanken, ikk ?)

S: Billige boliger til hele landet

Socialdemokraterne vil kopiere Ritt Bjerregaards plan om billige boliger til resten af landet. Kommunerne omkring de store byer skal i den kommende valgperiode bygge mellem 28.000 og 32.000 billige boliger til en pris omkring de 5.000 kroner, skriver Berlingske Tidende.

DDR

Ude på landet, hvor jeg er født, er følgende logik den fremherskende. Hvis man sælger en vare til under markedspris vil der påstå følgende problemer.

 • 1. Der vil opstå et deficit, som skal dækkes på en anden måde. Af skatteyderne formoder jeg !
 • 2. Andre udbydere af samme vare (læs boligejerne) vil blive presset til at sælge deres ejendom under den reelle værdi.
 • 3. Der vil være et problem med at afgøre hvem der skal modtage de varer der sælges under markedspris. Det vil medføre bureaukrati og (moralsk) korruption.
 • 4. Flid og motivation erstattes af kammerateri og ventelistedemokrati.
 • 5. Muligheden for opsparing (i egen bolig) forringes, og selvejerskab bliver sværere for nye generationer.
 • 6. Aktører, som feks BoKlok, der bygger billige boliger på markedsmæssige vilkår – vil blive presset ud af markedet, og sunde arbejdspladser vil forsvinde.
 • 7. Med tid vil politikerne indføre flere særordninger for huslejebetaling, med mere omfordeling til følge.
 • De eneste der på sigt vil drage fordel af en stats subsidieret boligmasse, vil være det politbureau der nu vil bestemme over den bolig folk bor i, og de bureaukrater der løber deres ærinder.

  Vi skal i den stik modsatte retning. Sælg alle sociale boligbyggerier til dem der bor i dem, og lad folk tage ansvar for deres egen boligsituation. Det vil medføre bedre boliger, da alle passer bedst på det de ejer selv – og opsparingsmulighed for alle der vil arbejde for det.

  4 Replies to “Bagholdsangreb på boligejerne”

  1. Som Reagan sagde det:

   Government’s view of the economy could be summed up in a few short phrases: If it moves, tax it. If it keeps moving, regulate it. And if it stops moving, subsidize it.

  Lukket for kommentarer.