Atomkraft

terra.jpg

Der bliver talt meget miljø i denne valgkamp, og det er handler altsammen om flere grønne skatter i statskassen og flere grimme kæmpepropeller i landskabet. Det batter jo som en snemand i helvede. Verden skal bruge energi og den kan altså (desværre) ikke leveres i tilstrækkelige mængder af vindmøller, solfangere og kropsvarme fra at vi giver hinanden et knus. Vi har en teknologi der kan levere ren eneri i effektive mængder på en rentabel måde, men som sædvanligt er politikerne visionsløse og populistiske. De tror stadig at atomkraft handler om at man tager en atombombe og bringer den til sprængning i en beholder, der så udvikler varme.

Man kan ikke dække verdens energibehov ved at gøre verden til en skov af grimme propeller eller ved at beskatte verdens energibehov. Det eneste der vil fungere er at få bygget nogle atomkraftværker og arbejde videre med den teknologi. Hvis man stadig tror på at fremtidens mennesker vil bo i halmhus, køre i bus og lave aftensmad over et lejrbål, så tror jeg man bliver meget skuffet.

Lad os få debatten om atomkraft igang igen, så menneskets udvikling kan fortsætte fremad – og kloden kan forblive blå.

5 Replies to “Atomkraft”

 1. Jeg er enig med dig Allan, er godt og grundigt træt af at høre om de ineffektive vindmøller skal løse klima problemer.
  Men har man fundet en ordentlig løsning til atomaffald endnu? Jeg er desværre ikke så velbevandret indenfor atomkraft.

 2. Lad os lytte til hvad folk med forstand på den slags siger om teknologien (og ikke bagstræbende frilandsfreaks) – så er vi da kommet et lang stykke fremad.

 3. Hej Allan.
  Du er startet igen. Suuper.
  Jeg gik ind for A-kraft tilbage i gymnasietiden i slut-halvfjerdserne.(suk!).. De venstreorienterede vil lade
  sig spænde foran en hvilken som helst vogn og gå i strækmarch til.
  Mit konspiratoriske gæt er at olie og kul og bil industrien var imod Akraft der var renere. I stedet fik vi 30 år i københavn med 70000 tons årligt kulstøv fra amarværket alene.
  Og vistnok 12000 tons svovlstøv.
  Hvor mange for tidligt døde det har
  givet burde undersøges og så kunne man rejse en mindesten hvor man lagde skylden på SF og Soc.Dem og Radikale
  som jeg forlod af bl.a. denne årsag.
  TOE

 4. Selvom man som SF’er, der gåårdt kan se, at vindmøller ikke kan klære hele inergisiusionen, så kan man da gåårdt se løsninger.

  Får sååårn sirjka en del år sijen, var det gandsge land overplastret af højspænningslejninger. De er sgu da alle gravet ned nu. Om få år, når den nye rød-grønne regering har rydjet op, og fået sat gang i forsgningen på RUC, så vil man da også kunne grave vindmøllerne ned.

  Mvh. Børge.

Lukket for kommentarer.